Πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών με άκρα επιτυχία από διάστημα 2 έως 4 Ιουλίου 2017 η Ετήσια Γ.Σ. που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο ΕΞ ΟΙΚΟΝΟΜΩΝ».

Συμμετείχαν 41 Ιεροδιδάσκαλοι με τις οικογένειές τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας απ’ την Κρήτη ως τη Θράκη.

Απ’ την Μητρόπολή μας συμμετείχαν οι: π. Σωκράτης Ξενικάκης Πρόεδρος του Συνδέσμου, ο π. Τιμόθεος Παναγιωτάκης Ηγούμενος Ι.Μ. Βωσσάκου, ο π. Σταύρος Γοργοράπτης και ο π. Γεώργιος Ανδρεαδάκης.

Κορυφαία στιγμή η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Ι. Μονής Ακριτοχωρίου όπου έλαβε μέρος και η Γ.Σ.

Συλλειτούργησαν 8 Ιεροδιδάσκαλοι αντιπροσωπευτικά ενώ οι λοιποί διακόνησαν το Αναλόγιο και το Ιερό βήμα. Τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας πάντων των Μελών και του δοκιμαζόμενου λαού μας και μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων Ιεροδιδασκάλων και καθηγητών τους.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εργασίες της συνελεύσεως σε αίθουσα της Ι. Μονής όπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου π. Σωκράτης Ξενικάκης εφημέριος Ι.Ν. 4ων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης ενημέρωσε τους Ιεροδιδασκάλους για τη συνεχή εκ μέρους της Πολιτείας  απαξίωση του θεσμού των Παπαδασκάλων μιας και εντός της επόμενης δεκαετίας θα έχει πιθανόν εκλείψει. Μετά την ενημέρωση και του λοιπού Δ.Σ. κατατέθηκαν προτάσεις και η συνεδρίαση επισφραγίστηκε με την ομόφωνη αποδοχή σχετικού ψηφίσματος το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο.

Ακολούθησε τράπεζα αγάπης – προσφοράς της γερόντισσας Ιακώβης και της συνοδείας αυτής.

Το απόγευμα έγινε επίσκεψη – προσκύνημα στα Οχυρά Ρούπελ όπου τελέσθηκε τρισάγιο για τους ήρωες – υπερασπιστές της πατρίδας μας και κατάθεση στεφάνου μνήμης και θύμησης.

Ξεναγηθήκαμε στις στοές και θαυμάσαμε τον ηρωισμό των προγόνων μας και δη των κρητικών που θυσιάστηκαν εκεί.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο για την εγκάρδια φιλοξενία του και την τιμή να συλλειτουργήσει και να συμπροσευχηθεί μαζί μας ευλογώντας την Γ.Σ.

Την Ηγουμένη Ι. Μονής Ακριτοχωρίου Γερόντισσα Ιακώβη και τη συνοδεία αυτής για την αγαπητική προσφορά της πραγματοποιήσεως της Γ.Σ. στο χώρο της Ι. Μονής.

Τους αδελφούς Ιεροδιδασκάλους π. Δημήτριο Αποστολίδη και π. Νικόλαο Βερβερίδη για την υποδοχή και ξενάγηση ως οικοδεσπότες της περιοχής.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων» στην 35η Γ.Σ. – που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Ακριτοχωρίου Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου την 4η Ιουλίου 2017 – προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

1.Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια επισκεφθήκαμε το απόγευμα της 4ης Ιουλίου 2017 τα Οχυρά Ρούπελ τα αιματοβαμμένα μέρη αντίστασης του ηρωικού λαού μας έναντι της φασιστικής Γερμανίας και των Συμμάχων της όπου ψάλλαμε τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών προγόνων μας που έπεσαν υπέρ πατρίδος καταθέτοντας στεφάνι ευγνωμοσύνης και θύμησης.

Φωτεινά παραδείγματα προς όλους τους Έλληνες του σήμερα να αντισταθούμε σε όλα αυτά που σκοπό έχουν να ξεριζώσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση και πίστη μας, την διάλυση του ιερού θεσμού της οικογένειας, την άμβλυνση του πατριωτικού φρονήματος και της αγάπης προς την πεφιλημένη Πατρίδα μας καθώς και την πνευματική αλλοτρίωση της νεολαίας μας προχωρώντας στην αποχριστιανοποίηση και αποϊεροποίηση των αξιών και των ιδανικών του γένους μας.

2. Οι εναπομείναντες Ιεροδιδάσκαλοι – Συνταξιούχοι και οι ελάχιστοι εν ενεργεία – διατρανώνουμε στεντόρεια την αγωνία μας σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν τα εγχώρια και τα διεθνή κέντρα εξουσίας και που στοχεύουν στο διαχωρισμό της Μητρός Εκκλησίας με το Κράτος για να μπορέσουν ευκολότερα να προχωρήσουν τα σχέδια που εξυφαίνουν τώρα και δεκαετίες για την επιβολή της αθεΐας στη χώρα μας.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο Τριαδικός θεός και η Παναγία μας να ενισχύουν και να ενδυναμώνουν το λαό μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            ΤΑ ΜΕΛΗ

π. Σωκράτης Ξενικάκης

Ιεροδιδάσκαλος

Εφημέριος Αγ. 4ων Μαρτύρων

Ρέθυμνο - Κρήτης