Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν των συνέδρων του Διεθνούς Συνεδρίου Concordia. Να σημειωθεί ότι κορυφαίοι ομιλητές στο συνέδριο ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επίσης παρέστη στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν την ευκαιρία ν' ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε συνάντηση που είχαν στο κατάλυμα του Αμερικανού πρώην Αντιπροέδρου. 

Εκτός από τις εργασίες του Συνεδρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου τον υποδέχθηκε με θέρμη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ ΕΔΩ) ενώ μαζί παρέστησαν σε Ημερίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για τον ποταμό Ασωπό όπου ο Παναγιώτατος πραγατοποίησε ομιλία (δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ ΕΔΩ). Επίσης δέχθηκε σε κατ'ιδίαν συναντήσεις στο κατάλυμά του τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη (δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ ΕΔΩ) και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ (δείτε σχετικό φωτορεπορταζ ΕΔΩ)

Την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη παρουσία συνοδικών Ιεραρχών, του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, στελεχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων επισήμων.