Σε θετικό κλίμα συνεχίστηκε ο διάλογος ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για τον μεταξύ τους Θεολογικό Διάλογο οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν σήμερα, στην ιταλική πόλη Chieti.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία των δύο συμπροέδρων Καρδιναλίου Κουρτ Κοχ, εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ, εκ μέρους των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, χαρακτηρίζονται από συμμετέχοντες και των δύο πλευρών ως «ιδιαίτερα παραγωγικές παρά τη δυσκολία του θέματος».

«Οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών συζητήσαμε με ανοιχτή καρδιά και με σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Υπήρχε καλή προετοιμασία, διάλογος σε βάθος και αυτό θα αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα αυτού του κύκλου διαλόγου», επισήμανε στο Amen.gr ένα από τα μέλη της Μικτής Επιτροπής.

Το καλό κλίμα αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Επισκοπή του Chieti από τις εργασίες της Μικτής Επιτροπής αλλά και από τις δύο Θείες Λειτουργίες, Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη, που τελέστηκαν στην πόλη.