Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η κοίμηση του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη, κτήτορα του Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Αττικής. Από την ώρα που έγινε γνωστή η τραγική είδηση κατά εκατοντάδες συρρέουν στο μοναστήρι που ίδρυσε ο Γέροντας τα πνευματικά του παιδιά. Οι σημαίε ανεμίζουν μεσίστιες και οι καμπάνες ηχούν πένθιμα. 

Η δημιουργία του μικρού μοναστηριού που είναι πόλος έλξης για χιλιάδες πιστούς οφείλεται στην άμεση σύνδεση της ζωής του Γέροντα Νεκταρίου με τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης, με θαύμα του οποίου και τελικώς επέζησε, ύστερα από σοβαρότατη δοκιμασία της υγείας του και προς τιμήν του οποίου ο Γέροντας ίδρυσε και κατέστη κτήτωρ του Προσκυνήματος. Αύριο το μεσημέρι στις 12 τα χιλιάδες πνευματικά παιδιά του Γέροντα θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του, ευχόμενοι «Καλή Ανάσταση» και θα τον συνοδεύσουν στον τόπο της επίγειας ανάπαυσής του μέσα στο Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου.

Μπορεί πλέον να λείπει η φυσική του παρουσία, αλλά ο Γέροντας Νεκτάριος θα συνεχίσει μέσα από τις διδαχές, την βιωτή του και την πνευματικότητα που μετέδωσε σε χιλιάδες πιστούς να μεταδίδει τα μηνύματα της αγάπης προς τον Χριστό, την ταπεινότητα, την υπομονή και την διάκριση.