Φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ ύψους 2.170.312,82 πλήρωσε η Ιερά Σύνοδος. Πρόκειται για το ποσό που αναλογεί μόνο στην υπηρεσία τη Ιεράς Συνόδου, που είναι μόνο ένα από τα περίπου 6.700 Εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ. Κάθε Μητρόπολη ως κεντρική υπηρεσία, κάθε ενοριακός ναός και κάθε μοναστήρι είναι ξεχωριστό ΝΠΔΔ με δικό του ΑΦΜ και δικό του ταμείο που λειτουργεί αυτόνομα, πληρώνοντας φόρους, εισφορές κλπ.

Διαβάστε το ανακοινωθέν:

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως ενέκρινε τον Απολογισμό Εσόδων – Εξόδων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του διαχειριστικού έτους 2016. Ιδιαιτέρως σημειώνεται ότι για την πληρωμή φόρων (Φόρος εισοδήματος και ΕΝ.Φ.Ι.Α.) η Ιερά Σύνοδος κατέβαλε το ποσό των 2.170.312,82 €.

Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.