Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκου στον Ι.Ν.Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου όπου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Καθηγούμενοι των Αγιορείτικων Μονών Ξενοφώντος και Παντροκράτορος, Γέροντες Αρχιμ.Αλέξιος και Αρχιμ.Γαβριήλ.

Μετά την Ακολουθία ο Γέροντας Αλέξιος, που εξαιτίας βαρύτατου κρυολογήματος δεν τέλεσε την Ακολουθία, απηύθυνε πνευματικούς και πατρικούς λόγους στους πιστούς, ανάμεσα στους οποίους και πολλά πνευματικά του παιδιά, που από νωρίς κατέκλυσαν τον όμορφο ενοριακό Ναό στο Χαλάνδρι.

Ο Γέροντας Αλέξιος μίλησε για την Παναγία και τις δωρεές της στον κάθε άνθρωπο αλλά και στη σημασία να προσευχόμαστε στην υπεραγία Θεοτόκο διαβάζοντας τους Χαιρετισμούς της διότι είναι προς Δόξαν του Ιησού Χριστού και προς ψυχική στήριξή μας. «Τιμώντας την Παναγία, τιμούμε τον Ιησού Χριστό», είπε χαρακτηριστικά ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ξενοφώντος.

Τον σεβαστό Γέροντα καλωσόρισε στον Ι.Ναό ο π.Ιωάννης Λάμπρου ενώ οι πιστοί έσπευσαν να λάβουν την ευχή και την ευλογία του.