Με τη δέουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εόρτασε το συγκλονιστικό γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού η Πρωτόθρονη και Πρωτεύθυνη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Επίκεντρο των εορτασμών ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου της Ακολουθίας της Αναστάσεως και της Πασχαλινής Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από Ιεράρχες του Θρόνου.

«Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προτάσσοντας τις λαμπάδες με το Άγιον Φως και οι πιστοί έσπευσαν να ανάψουν τα κεριά τους για να φωτιστούν και να φωτίσουν με το φως που μαρτυρά την Ανάσταση του Κυρίου.

Λίγο αργότερα το «Χριστός Ανέστη» αντήχησε σε κάθε γωνιά του ιστορικού Φαναρίου, διέρρηξε τα βυζαντινά τείχη και σαν αύρα γλυκιά ταξίδεψε από τον Κεράτιο, στον Βόσπορο και τη θάλασσα του Μαρμαρά, στα Πριγκιπόννησα και στα Μικρασιατικά παράλια και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Χριστός Ανέστη», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι πιστοί που συνέρρευσαν στο Κέντρο της Ορθοδοξίας ανταποκρίθηκαν λέγοντας το «Αληθώς Ανέστη».Ανάμεσά τους ο Πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, Γεν.Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, ο Ακόλουθος Αμύνης στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα, Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης καθώς και Αντιπροσωπεία του Αρμενικού Πατριαρχείου.