Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό ο οποίος βρίσκεται εντός του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος στη Ν. Ιωνία και τιμάται επ’ ονόματι των Αγιορειτών Πατέρων. Ο νέος Ναός είναι χτισμένος σε βυζαντινό ρυθμό και αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την προσφυγική Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας που ο πιστός λαός της αγαπά και τιμά ιδιαιτέρως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ειδικότερα το Άγιον Όρος.

Της θείας λειτουργίας προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι της Μονής Ξενοφώντος, Γέρων Αλέξιος και Παντοκράτορος, Γέρων Γαβριήλ, καθώς και πλήθος Αγιορειτών πατέρων.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Καθηγουμένη της Ι.Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, Γερόντισσα Ιακώβη καθώς και πλήθος πιστών εκ της Ι.Μ.Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας αλλά και προσκυνητών και φίλων της Ι.Μονής Ξενοφώντος.

Ο Γέροντας Αλέξιος απηύθυνε λόγους πατρικούς προς τους συγκεντρωμένους πιστούς.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Γαβριήλ φύτεψε ένα κυπαρίσσι στον αυλόγυρο του Μετοχίου εις ανάμνηση των θυρανοιξίων και της λειτουργίας του νέου Ιερού Ναού.

Τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού,  που θεμελιώθηκε πριν ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία πλήθους κόσμου.