Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου,  η χειροτονία σε Επίσκοπο του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου. 

Στην λαμπρή πολυαρχιερατική λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Νουβίας κ. Σάββας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας (Εκκλησία Κρήτης), Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος (Εκκλησία Κρήτης), Πέτρας κ. Γεράσιμος (Εκκλησία Κρήτης), Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος (Εκκλησία Κρήτης), Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος (Εκκλησία Κύπρου) και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Στρατονικείας κ. Στέφανος, Αβύδου κ. Κύριλλος και Αμορίου κ. Νικηφόρος και κληρικοί από την Ρόδο.

Στην χειροτονία παρέστησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Δημήτρης Γάκης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου  του Πασόκ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Μουφτής της Ρόδου, ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Καθολικής Εκκλησίας π. Λουκάς και πολύς κόσμος από την περιοχή καταγωγής του που είναι η τοπική κοινότητα Αρχίπολης.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χειροτονία του νέου επισκόπου, ενώ αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε τρεις νέες χειροτονίες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Βιογραφικό

O Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος γεννήθηκε στην Αρχίπολη Ρόδου τό έτος 1980.
Τις εγκύκλιες σπουδές του πραγματοποίησε στη γενέτειρά του και στην πόλη της Ρόδου. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2004 και Πρεσβύτερος την 1η Αὐγούστου 2009. Σπούδασε Θεολογία στή Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καί πραγματοποίησε ευρύτερες σπουδές στήν Οξφόρδη (Abacus College) και στό Λονδίνο (St. Mary's University), απ᾿ οπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα, με βαθμό άριστα με διάκριση, στον τομέα της Ποιμαντικής Θεολογίας (Master of Arts in Pastoral Theology). Ώς Κληρικός υπηρέτησε ως Διάκονος καί Αρχιδιάκονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Παραδεισίου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Υπεύθυνος τοῦ ιδιαιτέρου Γραφείου τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου καί της Ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανακοίνωση της τοπικής κοινότητας Αρχίπολης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Αρχίπολης από όπου κατάγεται ο νέος επίσκοπος, αναφέρει τα εξής: 
«Πλήρεις αισθημάτων χαράς και Χριστιανικής αγάπης, το σύνολο των Αρχιπολιτών, σεμνυνόμεθα σήμερα για την παμψηφεί εκλογή, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του συγχωριανού μας, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Παπανθίμου υπό τον ψιλόν τίτλον Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ολύμπου.

Με την βεβαιότητα πως θα αναδειχθεί Άξιος συναγωνιστής ως βοηθός επισκόπου του Σεβασμιότατου ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου, επισκόπου Ρόδου, δεόμεθα, δι’ ευχών της «Σφραγίδος των Πατέρων», του Αγίου Κυρίλλου πατριάρχου Αλεξανδρείας, την εξ ύψους ενδυνάμωση αμφοτέρων, στην υπηρεσία της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας.

Με σεβασμό και αγάπη
Εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας,
Μακρής Σάββας
Πρόεδρος και τα μέλη  του τοπικού διαμερίσματος Αρχίπολης