Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η Ηγουμένη Ιακώβη και η μοναστική αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, καθώς και ο καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους Αρχιμ.Αλέξιος, κτήτορας του Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου.

Στην ακριτική και ιστορική Μητρόπολη του Σιδηροκάστρου, στις παρυφές της μεγαλοπρεπούς οροσειράς Κερκίνης (Μπέλες), στην ένδοξη γη της Μακεδονίας, όπου χρόνους πολλούς έχυσαν το αίμα τους οι Βυζαντινοί και οι ένδοξοι Μακεδονομάχοι για να την υπερασπίσουν,• 20 χιλιόμετρα από το Σιδηρόκαστρο, βρίσκεται το όμορφο χωριό Ακριτοχώρι. Στα πόδια του, ο Σερραϊκός κάμπος που αρδεύεται από τον Στρυμώνα και η λίμνη Κερκίνη, περίφημος υδροβιότοπος.

Εκεί ορθώνεται μεγαλόπρεπο και επιβλητικό το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου προϊόν των κόπων και της αγάπης του Ηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους Αρχιμ. Αλέξιου και της Ηγουμένης της γυναικείας μοναστικής αδελφότητας Ηγουμένης Ιακώβης.

Ο κ.Ιερώνυμος που συνδέεται τόσο με την μοναστική αδελφότητα, όσο και με τον κτήτορα του Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σιδηρόκαστρο μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής στο περικαλλές μοναστηριακό συγκρότημα. Στην είσοδο του μοναστηρίου τον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου ανέμεναν ο Αρχιμ.Αλέξιος και η Ηγουμένη Ιακώβη και σύσσωμη η μοναστική αδελφότητα.

Τον κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο επιχώριος επίσκοπος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής. Ο Αρχιεπίσκοπος θαύμασε το μοναδικής αρχιτεκτονικής και ιδιαίτερης κατασκευαστικής τεχνοτροπίας νέο καθολικό της Μονής και μίλησε με θερμά λόγια τόσο για τον Ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ.Αλέξιο, όσο και για την Ηγουμένη Ιακώβη και την περί αυτή μοναστική αδελφότητα και το ποικίλο έργο που παράγουν.