Μέσα στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην Καλαμάτα ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Το Ευαγγέλιο της ημέρας αναγνώστηκε από τον Μητροπολίτη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως σε επτά γλώσσες και συγκεκριμένα στην ελληνική, λατινική, αραβική, ισπανική, τουρκική, γαλλική και ιταλική.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο δήμαρχος της πόλης της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοικήσεως, των στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τον Εσπερινό, συμφώνως με την τοπική παράδοση, ενεδύθη τα Αρχιερατικά Άμφια στο Επισκοπείο παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και των Αρχών της πόλης. Ακολούθως εν πομπή μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό για τον Εσπερινό της Αγάπης. Αμέσως μετά κλήρος και λαός επέστρεψαν στο Επισκοπείο όπου αντήλλαξαν ευχές με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο.