Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή του Πάσχα στο Φανάρι ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τη συμμετοχή Ιεραρχών του Θρόνου.

Προηγήθηκε η κατά την τάξη ένδυση των αρχιερατικών αμφίων του Πρώτου του Γένους μας στην Αίθουσα του Θρόνου απο τους Διακόνους του και στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή μέχρι τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην οποια έλαβαν μέρος οι Αρχιερείς αλλά και οι κληρικοί της Αυλής.

Στη διάρκεια του Εσπερινού ο Πατριάρχης θυμίασε ο ίδιος τον Ναό και αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες. 

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Πέργης Ευάγγελος, Συνάδων Διονύσιος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο Πρέσβυς Ευάγγελος Σέκερης Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη μας με τους Προξένους Δανάη Βασιλάκη και Γεώργιο Γαϊτάνη με τη σύζυγό του, η Πρέσβυς της Βουλγαρίας στην Άγκυρα Nadezhda Neynsky με τον σύζυγό της, ο Πρόξενος της Βουλγαρίας στην Πόλη μας Angel Angelov, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας Andrey Podelyshev, της Σερβίας Zoran Marković με τον Πρόξενο Jovica Topalović, της Λευκορωσίας Vladimir Mironovich, και της Ουκρανίας Maksym Vdovychenko με τον πρόξενο Yuriy Grynevetskyi. 

Παρέστησαν επίσης πολλοί Χριστιανοί από όλες τις Ορθόδοξες χώρες οι οποίοι κατοικούν στην Πόλη μας. Στο τέλος του Εσπερινού ο Οικουμενικός Πατριάρχης διένειμε τα πασχαλινά αυγά ενώ ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων ευλόγησε στον Νάρθηκα με τον αγιασμό τα πασχαλινά εδέσματα που προσέφεραν οι Σλαυόφωνοι αδελφοί μας.