Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος  στο Κόκκινο Μετόχι όπου διακονεί ο π. Ευάγγελος Γενάρης, τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως  των Χαιρετισμών ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γέροντα Πρόδρομο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.

Ως φως της Παναγίας και καιόμενη λαμπάδα προσφώνησε τον Γέροντα Πρόδρομο στο καλωσόρισμα του ο Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης στο λόγο του μετά το πέρας της Ακολουθίας.

Αυτό το φως της Παναγίας, αυτή την καιομένη λαμπάδα, τον Γέροντα Πρόδρομο καλωσορίζουμε στην Μητρόπολη μας, που ήρθε για λίγες ημέρες στον τόπο μας,  ώστε να φέρει την ευωδία της Παναγίας της Κουκουζέλισσας· τον διάδοχο του πρώτου κύτταρου του Αγίου Όρους, του Οσίου Πατρός ημών Αθανασίου του εν Άθω, τον  άνθρωπο που είναι η συνέχεια του μεγάλου αυτοκράτορος  Νικηφόρου Φωκά, που έχτισε εδώ στην γειτονιά μας το γνωστό Μετόχι της Αγίας Μονής Μεγίστης Λαύρας που είναι αφιερωμένο στην Παναγία μας και της Υπαπαντής του Σωτήρος μας, στον λόφο των Μουρνιών.