Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης . 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ιδίου προσωπικά και του κόμματός του προς το σεπτό κέντρο της ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο διαπιστώνοντας από κοινού ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι Ευρώπης και Τουρκίας. Εξετάσθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, την Ουκρανία και την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Υπογραμμίστηκε, ακόμα, το κοινό ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, δίδοντας έμφαση στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.