Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή του Αγίου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στην ομώνυμη ενορία της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος παρουσία πολλών κληρικών της Μητροπόλεως. Πλήθος κόσμου με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη παρακολούθησαν τον Εσπερινό και το κήρυγμα του κ. Ανθίμου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης στο κήρυγμα του αφού αναφέρθηκε γενικά στην παρουσία και το έργο των προφητών στην Παλαιά Διαθήκη καθώς και στο διαχωρισμό τους σε μείζονες και  ελάσσονες, σε εκείνους που άφησαν γραπτά κείμενα και σε όσους δεν άφησαν αλλά έλαμψαν με το έργο του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη ζωή του τιμωμένου Προφήτη Ηλία, στα θαύματά Του, στην ανάληψη Του στους ουρανούς και στην μελλοντική παρουσία Του στα έσχατα και στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

Στο τέλος του κηρύγματος ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στο πνευματικό, ποιμαντικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και νεανικό έργο που επιτελείται στην ενορία της Πυλαίας και συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά καθώς και τους εφημερίους π. Θεωνά, π. Αλέξανδρό και π. Παντελεήμονα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο τελευταίο έργο της εξωτερικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού με την αποκαθαίρεση των επιχρισμάτων και την αποκάλυψη της πέτρας με την οποία ήταν χτισμένος εξ αρχής.