Τη δυναμική εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας ο οποίος και χοροστάτησε στη βραδυνή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 20 ετών από την κατάθεση στον εν λόγω Ιερό Ναό του εικονίσματος της Παναγίας Οστρομπράμσκα, προστάτιδας των Λιθουανών και Πολωνών Ορθοδόξων Χριστιανών. Υπενθυμίζεται ότι το εικόνισμα είχε καταθέσεισε ειδική τελετή στον Ιερό Ναό ο τότε Επίσκοπος και σημερινός Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας, παρουσία του τότε Επισκόπου Διαυλείας και νυν Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνού. Εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει και τη διακονία του στο Ναό αυτό, ο τότε νεαρός διάκονος και σημερινός Ιερατικώς προϊστάμενος της Αγίας Μαρίνας, Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου.

Ο π.Σεραφείμ τέλεσε την χθεσινοβραδυνή Θεία Λειτουργία, διακονούμενος υπό του διακόνου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, Δημητρίου Φωκιανού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε εντός του Ναού λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας και ακολούθησε αρτοκλασία στην οποία συμμετείχαν ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, ο εορτάζων τα ονομαστήρια του ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια, καθώς και ο πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης.

Ο π.Σεραφείμ εξέφρασε την χαρά της εκκλησιαστικής Κοινότητας της Αγίας Μαρίνας για την παρουσία του Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα. Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε στο συντελούμενο έργο που πραγματοποιείται στην παγωμένη Σκανδιναβία.