Στο Γλυκύ της Ίμβρου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό που τελέστηκε στον ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο επιχώριος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κληρικοί, Άρχοντες του Θρόνου και πλήθος Ιμβρίων οι περισσότεροι εκ των οποίων επέστρεψαν στο αιγαιοπελαγίτικο νησί, από τους τόπους της μόνιμης διαμονής τους, για τις καλοκαιρινές διακοπές στον τόπο καταγωγής τους.

Μετά την εσπερινή δέηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στις αδικίες που υπέστησαν οι Ίμβριοι αλλά και στα βήματα που κάνει η Ομογένεια για την ενίσχυση της Κοινότητας της Ίμβρου. Αμέσως μετά ο Ίμβριος Πατριάρχης κάλεσε τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, ο οποίος μαζί με άλλους κληρικούς τον συνοδεύουν σε ένα ακόμα προσκύνημα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, να απευθυνθεί προς τους πιστούς. Ο Μητροπολίτης Ησύχιος εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη αυτή επίσκεψή του στην Ίμβρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Γλυκύ «γέννησε» πληθώρα λογίων ανάμεσά τους και ο μοναχός Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός, το όνομα του οποίου φέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.