Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέπτεται από το πρωί της Παρασκευής, 16 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο και τον Αρχιδιάκονο Μάρκο, ύστερα από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να λάβει μέρος στο ετήσιο προσκύνημα στην Καππαδοκία.

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ανθηδώνος Νεκτάριο, Επίτροπο του Παναγίου Τάφου στην Πόλη. Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος καθώς και Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής ενώ μπροστά από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τον ανέμεναν για να λάβουν την ευχή του οι λαϊκοί εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες του Πατριαρχικού Οίκου.

Αφού προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό ανήλθε στην Αίθουσα του Θρόνου όπου τον υπεδέχθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Παρόντες στην υποδοχή ήταν και οι ΡΚαθολικοί Αρχιεπίσκοποι του Λέτσε και του Μπάρι της Ιταλίας καθώς και ο  Πανοσιολογιώτατος π.Ανδρέας Παλμιέρι, υπογραμματεύς του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, οι οποίοι επίσης θα μετάσχουν στην προσκυνηματική επίσκεψη που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Καππαδοκία.