Επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, κατά τον προσφιλή του τρόπο, «διαφήμισε» τις ομορφιές του Άθωνα και μοιράστηκε μέσω Twitter φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψή του στη Μονή Βατοπεδίου. 

«Το Αγιο Ορος είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ σχολιάζοντας την πρώτη του επίσκεψη στη Μονή Βατοπεδίου.

Στην ανάρτηση που συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες, ο Αμερικανός πρέσβης ευχαρίστησε τον ηγούμενο της μονής, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ βαθύτατα τον Αρχιμανδίτη Εφραίμ που μου συνέστησε την πλούσια ιστορία του Βατοπεδίου στην πρώτη μου στάση εδώ».

«Επίσης, εντυπωσιάστηκα από την πρωτοποριακή έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της», πρόσθεσε ο κ. Πάιατ. 

 

Mt. Athos is a truly spiritual place, and I profoundly thank Abbot Ephraim for introducing me to the rich history of Vatopedi on my first stop here. I was also impressed by the Monastery's innovative research and ideas on its organic herbal products. pic.twitter.com/8jcM6fx8il

— Geoffrey Pyatt (@USAmbGreece) April 17, 2018