«Οι πρόσφυγες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τον πολιτισμό των χωρών υποδοχής», τόνισε ο 80χρονος Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του στους ξένους διπλωμάτες που είναι διαπιστευμένοι στην Αγία Έδρα και στους οποίους ευχήθηκε για το Νέο Έτος.

Στην ομιλία του, η οποία χαρακτηρίστηκε ασυνήθιστη, αφού ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κρατά αποστάσεις από τα πολιτικά θέματα, ο Πάπας ανέφερε σχετικά με την προσφυγική κρίση ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί δεν θα πρέπει να αισθάνονται πως απειλούνται αλλά, παράλληλα, οι πρόσφυγες θα πρέπει να σέβονται τις χώρες στις οποίες έχουν ζητήσει καταφύγιο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποστήριξε ότι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός ευθύνεται για το χάος που έχει δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της τρομοκρατίας και τόνισε: «Δυστυχώς, έχουμε επίγνωση για το πώς η θρησκεία, ακόμα και σήμερα, αντί να ανοίγει πόρτες, μερικές φορές χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την περιθωριοποίηση και την βία. Μιλάω για την φονταμενταλιστική τρομοκρατία, η οποία προκάλεσε πέρυσι πολλά θύματα σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ