Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ευλογηθεί με δύο Μοναστήρια. Τον Πατροκοσμά και την Παρηγορήτισσα. Στον Εσπερινό και την Θ. Λειτουργία της Παρηγορήτισσας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και έλαβαν μέρος οι ιερείς της περιοχής Μόντρεαλ –Λαβάλ. Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν χιλιάδες προσκυνητές.

Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχε ο εξοχώτατος πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Γ. Μαρκαντωνάτος με την σύζυγό του.

Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη γεύμα σε μία μεγάλη σκηνή για 1200 ανθρώπους. Και τα πάντα έγιναν άριστα κατά την μοναστηριακή τάξη.

Η γερόντισσα Θέκλα, οι αδελφές μοναχές και οι εθελοντές είχαν ετοιμάσει τα πάντα άριστα.

Στον Εσπερινό και την Θ. Λειτουργία του Πατροκοσμά, προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος και έλαβαν μέρος δεκάδες ιερέων και χιλιάδες λαού. Όλοι οι λόφοι του Πατροκοσμά ήταν γεμάτοι κόσμο.

Στην Θ. Λειτουργία έλαβε μέρος και ο Ρουμάνος Επισκοπος Ioan Casian.

Το Μοναστήρι του Πατροκοσμά είναι το πρώτο Μοναστήρι σε όλο τον κόσμο που είναι αφιερωμένο στον Πατροκοσμά.

Τόσο στο Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας, όσο και στο Μοναστήρι του Πατροκοσμά έψαλαν θαυμάσια οι μοναχές. Στο Μοναστήρι του Πατροκοσμά, μαζί με τις μοναχές έψαλε και ο Παύλος Μάλιαρης από την Πάτρα, υιός ιερέως, καθηγητής μουσικής.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος διεβίβασε προς όλους την αγάπη και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και ευχαριστώντας τον Θεό είπε: «Δοξάζω και ευλογώ τον Τρισάγιο Θεό, που μας ευλόγησε με τα δυό αυτά Μοναστήρια, που είναι φάροι της Ορθόδοξης Πίστης. Ευλογώ, επίσης, τον Θεό γιατί οι χριστιανοί μας στον Καναδά πιστεύουν στον Θεό, ευλαβούνται την Παναγία και τους Αγίους μας και συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες, τις Θ. Λειτουργίες και την Θεία Κοινωνία».