Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκαν στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, -παραχωρηθέν παρεκκλήσιο εκ της τοπικής εκκλησίας-, τα ιερά μυστήρια και οι ακολουθίες στην Ελληνική κοινότητα του Λουγκάνου της Ελβετίας, από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Βολάντε, Αρχιερατικό επιτρόπο Cantone Ticino.

Με την αρωγή του αναγνώστου Ευσταθίου Ζανάκη εξ Αθηνών και του ιεροψάλτου κ. Ιωάννη Δαμιανίδη αλλά και με την συνδρομή των ενοριτών με επικεφαλής τους προέδρους της κοινότητας κυρίας Φαίδρα Ραχούτη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου κύριου Θεόδωρου Μπολέτη.
Την Μεγάλη Παρασκευή έγιναν η ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως και εν συνεχεία ο Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου με τα εγκώμια ενώπιον του σώματος του Κυρίου, ενώ ακολούθησε σύντομη λιτάνευση του επιταφίου πέριξ του ναού, και χρήσις με το Ιερό Ευχέλαιο το οποίο είχε προηγηθεί. 

Το Μεγάλο Σάββατο ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος με την συνοδεία του, παρευρέθησαν στην ακολουθία της Αναστάσεως στον ναό της Ρωσικής κοινότητας στο Τιτσίνο. 

Την Κυριακή του Πάσχα η παράδοση της κοινότητας είναι να βρίσκει τους Έλληνες να ψάλλουν την ακολουθία της Πανυχίδος και το Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, στο φως της ημέρας για τον μοναδικό λόγο ότι αρκετοί ενορίτες προσέρχονται από μακριά. Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία στην οποία αναγνώσθηκε η Πασχάλιος Αποδείξη του Οικουμενικού  Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν τα κόκκινα αυγά που είχαν προετοιμάσει οι κυρίες της κοινότητας. Ακολούθησε Πασχάλιο γεύμα όπου παρακάθισε σύσωμη η Ελληνική κοινότητα και στο οποίο ο π. Χρυσοστομος αφού ευλόγησε τα εδέσματα ευχηθήκε Καλή Πνευματική Ανάσταση σε όλες τις οικογένειες, ενώ μοίρασε σε όλους το ευλογημένο Χριστόψωμο.