Ο αγγλικανός επίσκοπος  Nicholas Holtam, Πρόεδρος της Διεθνούς Αγγλικανικής Επιτροπής για το Περιβάλλον, πρότεινε την υιοθέτηση της 1ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Προσευχής για το Περιβάλλον, μετά και από την απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η ανάγκη για προσευχή για την δημιουργία του Θεού, είναι αναγκαία, τόνισε μεταξύ άλλων, η εποχή στην οποία ζούμε είναι μια εποχή που η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει προκαλέσει την κλιματική αλλαγή και της αλόγιστης εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου. Οπωσδήποτε επισήμανε, πάλι ο ίδιος, ανεξάρτητα από τις επιστημονικές, οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες, η ρίζα του οικολογικού προβλήματος είναι καθαρά πνευματικό πρόβλημα. Γι’ αυτό ακριβώς η προσευχή ενισχύει τον άνθρωπο να διασφαλίσει την κτίση και να πραγματοποιηθεί το θέλημα του Θεού, όπως στον ουρανό, έτσι και στη γη.

            Η 1ην Σεπτεμβρίου, ενισχύει αυτήν την προσπάθεια του ανθρώπου για την θέση του απέναντι στην κτίση και στο Θεό. Ο αγγλικανός Επίσκοπος, υπογράμμισε ότι η Ήμερα Προσεχής, είναι πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ήδη από την καθιέρωση το 1989. Πράξη που και ο Πάπας Φραγκίσκος καθιέρωσε την ίδια ημέρα για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ως «Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής και Φροντίδας για την Δημιουργία’.

            Η υιοθέτηση για την Αγγλικανικής Εκκλησία και στο πλαίσιο της Αγγλικής Κοινωνίας έχει πλέων πολλούς υποστηρικτές, ειδικά από Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους που έχουν σοβαρά οικολογικά προβλήματα στις περιοχές τους.

_____________________

Δείτε περισσότερ σχετικά με τις δηλώσεις του Αγγλικανου Επισκόπου: 

στο churchofengland.org  και στο catholicherald.co.uk