Την περασμένη Τετάρτη, συνεδρίασε στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» του Μεγάρου της Βουλής, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, υπό την προεδρία του Προέδρου της και βουλευτή Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Δημήτρη Γάκη, με θέμα την «Ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης του λεγομένου Θρησκευτικού Τουρισμού στις Ελληνικές Περιφέρειες».

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γεώργιος Τζιάλλας, ο πρόεδρος της Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο -γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από τον αρχιμανδρίτη κ. Τίτο Ταμπακάκη -γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, της Εκκλησίας της Κρήτης και ο συντονιστής των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος.

Από την Βουλή των Ελλήνων συμμετείχαν είκοσι βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας για το έργο των Συνοδικών Επιτροπών, για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του θρησκευτικού – προσκυνηματικού Τουρισμού, ως μοχλού ενίσχυσης της οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας, που βοηθάει ουσιαστικά και με συνέπεια, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε δωδεκάμηνη βάση.

Αυτό που κατέστη σαφές και τονίστηκε είναι το τεράστιο πολιτισμικό και θρησκευτικό δυναμικό της χώρας μας, με παγκόσμια ακτινοβολία που δεν αφορά μόνο στα μνημεία, στα προσκυνήματα, στις ιστορικές και λαογραφικές παραδόσεις, δράσεις και στα κατά τόπους πανηγύρια που σχετίζονται με αυτά.
Αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με πανανθρώπινες αξίες, όπως, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που κάνουν τους ιερούς αυτούς χώρους μοναδικούς, που προσελκύουν τους ταξιδιώτες τόσο ως τουριστικοί προορισμοί όσο και ως τρόπος ζωής και έκφρασης. Οι Μητροπολίτες, απάντησαν και σε ερωτήματα που έθεσαν οι Βουλευτές.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ