Πολιτικό «μασάζ» στην Εκκλησία ξεκίνησε η κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά την συνεδρίαση της Ιεραρχίας και στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την νομική ταυτότητα φύλου που προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας. Η αρχή έγινε σήμερα με την συνάντηση που ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ αύριο το μεσημέρι την Αρχιεπισκοπή θα επισκεφθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για νομικές πτυχές και λεπτομέρειες της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την ταυτότητα φύλου. Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επιχειρώντας να κατευνάσουν τις αντιδράσεις της Εκκλησίας υποστηρίζουν ότι έχει παρερμηνευθεί το πνεύμα και ο σκοπός του νομοσχεδίου. 

Αύριο την σκυτάλη θα πάρει ο υπουργός Παιδείας, που θα επισκεφθεί τον κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος και ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας αναμένεται να συζητήσουν διεξοδικά για όλα τα διμερή θέματα.