Η εορτή της μνήμης του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού τιμήθηκε όλως ιδιαιτέρως στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου καθώς την ημέρα αυτή είχε τα ονομαστήριά του ο πνευματικός της Αδελφότητας, Γέροντας Αλέξιος, Καθηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και συμμετείχε ο Καθηγούμενος της Μονής Παντοκράτορος Γαβριήλ καθώς και πλήθος Αγιορειτών πατέρων ενώ εκκλησιάστηκαν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο Επίσκοπος Λευκουπόλεως Πολύκαρπος, εκ της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και η Αδελφότητα της Μονής υπό την Καθηγουμένη, Γερόντισσα Ιακώβη. Παρέστη επίσης ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μάρκος Μπόλαρης.

Παρά το γεγονός ότι η εορτή έτυχε καθημερινή, την περασμένη Παρασκευή,  το περικαλλές νέο Καθολικό της Μονής του Ακριτοχωρίου ήταν γεμάτο από πνευματικά παιδιά του Γέροντα ενώ σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ακόμα περισσότεροι ήταν εκείνοι που εκκλησιάστηκαν στο Μοναστήρι και ευχήθηκαν στον Γέροντά Αλέξιο, τον χαμογελαστό διάκονο του Θεού.