Την βαθύτατη οδύνη του Οικουμενικού Θρόνου και προσωπικώς του ιδίου για τον τραγικό θάνατο του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, Ανδρέα Καρλόβ, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα το μεσημέρι το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που συνόδευε ο Μ.Αρχιμανδρίτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας π. Βησσαρίων, υποδέχθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΚΠόλη, Ανδρέας Ποντέλισεβ.

«Εκφράζομεν την βαθείαν οδύνην του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ημών προσωπικώς διά την τραγικήν απώλειαν ενός εξαιρετικού ανθρώπου και ικανού διπλωμάτου, του μακαριστού Ανδρέου Κarlov. Πρέσβεως εν Αγκύρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προς τον λαόν της οποίας, τον ευγενή και ευσεβή, απευθύνομεν τας θερμοτέρας συλλυπητηρίους προσρήσεις της Μητρός αυτού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως», έγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχηςκαι συνέχισε: «H Εκκλησία δεν θα παύσει να προσεύχεται υπέρ της άνωθεν ειρήνης και της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και υπέρ της επικρατήσεως της βασιλείας του Θεού επί της Γης. Είθε το νέον έτος που ανατέλλει να είναι έτος επί γης ειρήνης και εν ανθρώποις ευδοκίας».