Ήταν ένα ευλαβικό προσκύνημα στον τόπο του Αγίου Νεκταρίου.  Στη θρακική γη της Σηλυβρίας όπου είδε το πρώτο φως της ζωής του ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας ο οποίος στον επίγειο βίο του γεύθηκε δοκιμασίες, συκοφαντίες, διώξεις αλλά και την αγάπη των απλών ανθρώπων για την ταπεινοφροσύνη και τη συγχωρητικότητά του. Μια αγάπη που δεν έσβησε μετά την κοίμησή του αλλά ενισχύθηκε καθώς ο Άγιος θαυματουργούσε θεραπεύοντας αμέτρητους ασθενείς και ενισχύοντας πολλούς άλλους που βρίσκονταν σε ανάγκη και επικαλούνταν το όνομά του.

Έτσι και αυτό το προσκύνημα έγινε για τον κοσμαγάπητο Άγιο Νεκτάριο. Με επικεφαλής τον Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, περισσότεροι από 50 πιστοί από την Πόλη αλλά και από την Ελλάδα βρέθηκαν στον τόπο του Αγίου Νεκταρίου και προσευχήθηκαν τιμώντας την ιερά μνήμη του.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος τέλεσε το πρωί της Κυριακής, 12 Νοεμβρίου, Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Πρεσβυτέρους Στυλιανό Ζωγραφίδη και Βασίλειο Ιωαννίδη. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου  Στέφανος.

Στο κήρυγμα ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις τοπικές αρχές για την παροχή της σχετικής άδειας.

Στο τέλος ευλόγησε το κόλυβο το οποίο είχε διακοσμήσει, "ζωγραφίζοντας" με το χέρι την εικόνα του Αγίου, ο Αγιορείτης Μοναχός Νικόλαος Διονυσιάτης.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Σηλυβρίας Özcan Işıklar προσέφερε γεύμα σε όλους τους προσκυνητές.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο της οικίας του Αγίου Νεκταρίου, όπου εψάλη από τους ευλαβείς προσκυνητές το Απολυτίκιο του Αγίου: "Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον...".