Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, η θεμελίωση Ιερού Ναού, αφιερωμένου στη μνήμη πάντων των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, των εν ασκήσει και αθλήσει διαλαμψάντων απ’αρχής και μέχρι των εσχάτων, παρά τω Μετόχιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους στο δήμο Νέας Ιωνίας.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, ο Καθηγούμενος της Μονής Παντοκράτορος Γέροντας Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Αρχιμ. Επιφάνιος, κληρικοί και Ιερομόναχοι.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, Γερόντισσα Ιακώβη,  Αγιορείτες Πατέρες και κληρικοί της Ι.Μ.Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Επίσης παρέστησαν ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, o Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.Ρίζος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, οι επιχειρηματίες Χαράλαμπος Μυλωνάς και Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου κ.Μπάμπαλος και ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας κ.Τσομπάνογλου, εκπροσωπόντας τον Δήμαρχο της πόλης, ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων.

Στην ομιλία του ο Γέροντας Αλέξιος ευχαρίστησε τον σημερινό Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ για την ευλογία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού καθώς και τους προκατόχους του Μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνο και μακαριστό Μητροπολίτη Τιμόθεο για την άδεια και ευλογία της δημιουργίας του Κονακίου της Μονής στην επαρχία τους.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ σημείωσε ότι η ανέγερση και η λειτουργία του Ιερού Ναού θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Περιβόλι της Παναγίας να έρθουν πιο κοντά στην πνευματικότητα του Αγίου Όρους.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ