Ένα από τα σημαντικότερα, αν και σχετικά άγνωστα, προσκυνήματα της ευρύτερης περιοχής του Ν. Τρικάλων είναι η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κλεινού. Πρόκειται ένα σπουδαίας σημασίας θρησκευτικό μνημείο που ακτινοβολεί για αιώνες στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Κλεινοβού. 

Το μοναστήρι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τον οικισμό, ενώ από τα υπόλοιπα κτίρια του μοναστηριακού συγκροτήματος (κελιά, αρχονταρίκι, μαγειρεία, αποθήκες), που διατηρήθηκαν μέχρι το 1970 περίπου, σήμερα σώζονται μερικοί σωροί πέτρας. Πρόκειται για ναό Αθωνικού τύπου, σταυροειδή εγγεγραμμένο, με πλάγιους χορούς και δίτρουλο νάρθηκα στα δυτικά. Ο ναός είναι κατάγραφος, ενώ ξεχωρίζει η επιγραφή που βρίσκεται στο εσωρράχιο της τοξωτής θύρας εισόδου στο ναό. Πρόκειται για τρίγλωσση ρήση του Αγίου Ζωσιμά στην αρχαία ελληνική, στη νέα ελληνική και στην αρωμουνική (βλάχικη). 

Αναφορικά με τη χρονολογία ανέγερσης του μοναστηριού, αυτή προσδιορίζεται περίπου στα μέσα του 18ου αιώνα, ενώ σημαντικότατη σε αυτή ήταν η συμβολή του δραστήριου Μητροπολίτη Σταγών, Μακαριστού Παϊσίου. Σήμερα τόσο οι εσωτερικοί χώροι, το Καθολικό, αλλά και ο περιβάλλων χώρος της Ιεράς Μονής έχουν ανακαινιστεί εκ βάθρων, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του Αρχιμανδρίτου Γερασίμου Μπαλλή ο οποίος εγκαταβιεί εκεί, ακολουθώντας βίο ασκήσεως και μετανοίας.

Καθημερινά τελούνται στη Μονή ιερές ακολουθίες καθώς και Θείες Λειτουργίες, ενώ κατόπιν συνεννοήσεως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκέπτονται (περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο που είναι αφιερωμένος στη Μονή πατώντας ΕΔΩ )