Σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη Wolfsburg πατρίδα της Volks Wagen και της Audi βρίσκεται η μικρή πόλη Gifhorn. Εκεί σε ιδιόκτητους χώρους που παλαιότερα στέγαζαν μια ευαγγελική ενορία στεγάζεται σήμερα η Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης. Το 1995 μετά την αγορά αυτών των χώρων και την διαμόρφωση του ναού σε ορθόδοξο έγιναν τα εγκαίνια από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, ο οποίος δώρησε στο ναό τμήμα ιερού λειψάνου και των τριών Αγίων. Παρότι το Gifhorn βρίσκεται μακριά από περιοχές που κατοικούν Έλληνες, αποτελεί προσκυνηματικό προορισμό και τακτικά τον επισκέπτονται έλληνες αλλά και άλλοι ορθόδοξοι από την Γερμανία και άλλες γειτονικές χώρες. Την ημέρα της μνήμης τους δε, την Τρίτη της Διακαινησίμου πολλοί είναι εκείνοι που πάνε για προσκύνημα από τις κοντινές πόλεις κυρίως μια και η ημέρα είναι εργάσιμη.

Ο εφημέριος της ενορίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Δημητρόπουλος φροντίζει πάντα η πανήγυρης να γίνεται με μεγαλοπρέπεια. Έτσι και φέτος την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου με κάθε ιεροπρέπεια, μεγαλοπρέπεια και αναστάσιμη λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης. Ο κόσμος ήταν πολύς, παρόλο που λόγω ενός μεγάλου ατυχήματος η κεντρική οδική αρτηρία παρέμεινε κλειστή μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο κόσμος μετά από την πανηγυρική ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας είχε την ευκαιρία να παραμείνει στους χώρους της ενορίας και να γευθεί τα εδέσματα και τα γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της Ορθόδοξης Διακονίας και οι κύριοι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Η πανηγυρική αυτή σύναξη έκλεισε το απόγευμα με την τελετή της παρακλήσεως των Αγίων. Οι προσκυνητές με σεβασμό «χαιρέτησαν» τα ιερά λείψανα, πήραν το λάδι από την κανδήλα των Αγίων και αποχώρησαν με την ευχή «και του χρόνου».