Την τελευταία του πνοή άφησε αιφνιδίως χθες βράδυ ο Επίσκοπος Jegar Ιερώνυμος  (Močević) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας. Ο Επίσκοπος Ιερώνυμος, 47 ετών, ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός κληρικός με στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και λαμπρές σπουδές στη Θεολογία και τη Λειτουργική στο Βελιγράδι και τη Ρώμη. Εξωστρεφής και πολύγλωσσος – μιλούσε ελληνικά, ιταλικά, γαλλικά, ρωσικά, γερμανικά και αγγλικά – εξελέγη Επίσκοπος τον Μάιο του 2014.

Η είδηση της κοιμήσεως του προκάλεσε σοκ και βαθύτατη θλίψη στην Εκκλησία της Σερβίας αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς συνδεόταν με στενούς πνευματικούς δεσμούς με Ιεράρχες και κληρικούς των δύο Εκκλησιών. Άλλωστε ο μακαριστός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Σερβίας επισκεπτόταν τακτικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώ είναι γνωστό ότι έχαιρε της εκτιμήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Λίγα λόγια για τον φίλο Ιερώνυμο

Τον μακαριστό Ιερώνυμο γνώριζα πολλά χρόνια. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Για τελευταία φορά συναντηθήκαμε, περίπου πριν τρεις εβδομάδες, στη Ρώμη όπου με πολύ συμπάθεια μου εξέφρασε εκ του σύνεγγυς τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του για την κοίμηση του πατέρα μου. Ο θάνατός του είναι μια απώλεια για την Εκκλησία αλλά και για όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του αγαπητού Ιερωνύμου και ας φροντίζει τώρα για όλους εμάς από εκεί που βρίσκεται, κοντά στον κοινό μας Πατέρα. 

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ αδελφέ μας.

ΝΠ.

_____________

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Εκκλησίας της Σερβίας και περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του μακαριστού Ιεράρχου ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ