Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, ένας πνευματικός φάρος υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Θρόνου και με πανορθόδοξη αναγνώριση,  πρωταγωνιστεί στον θεολογικό και επιστημονικό διάλογο σχεδόν επί μισό αιώνα. Με την ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και ιδιαιτέρως του ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Αμφιλοχίου καθώς και με τη καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ζορμπά, που ανέλαβε διευθυντής του Ιδρύματος πριν μερικά χρόνια. Αυτός ο τόπος που έχει συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας του διαλόγου επελέγη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να συνέλθει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, γεγονός ιστορικής σημασίας που αναμφισβήτητα σφράγισε και τη σύγχρονη πορεία του Ιδρύματος.

Τις ημέρες εκείνες που διεξαγόταν η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος,  ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, είχε την καλοσύνη να παραχωρήσει συνέντευξη στο Νίκο Παπαχρήστου και το Amen.gr.

Η ενδιαφέρουσα συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην πορεία και την προσφορά του  ιδιαίτερα σημαντικού πνευματικού ιδρύματος αλλά και στις μελλοντικές πρωτοβουλίες του.