Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Αλεξάνδρεια

από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του Αρχιμ.Παντελεήμονα Αράθυμου, Αρχιγραμματέα Αγίας και Ιεράς Συνόδου
6 Οκτωβρίου 2012, 22:56
930 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Συνεχίζοντας την Ειρηνική Του επίσκεψη στην Πρεσβυγενή Εκκλησία των Αλεξανδρέων, την 6η Οκτωβρίου ε.ε., η Α.Μ. ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’, στην Πατριαρχική Καθέδρα.

Ακολούθως, οι δύο Πρωθιεράρχες επεσκέφθησαν τους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, καθώς και την εντός αυτής λειτουργούσα Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος», την Βιβλιοθήκη της Μονής και τον αφιερωμένο στην μνήμη του Πατριάρχου Νικολάου ΣΤ’ μουσειακό χώρο, ενώ στην Αίθουσα του Θρόνου παρετέθη δεξίωση προς τιμήν του Μακ.κ.Ειρηναίου. Επίσης, ο Σεπτός Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επεσκέφθη την περιλάλητη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.

Το μεσημέρι, η Ελληνική Κοινότητα της Μεγάλης Πόλεως παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν Του, στο οποίο παρεκάθησαν η Α.Θ.Μ., οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, Γέρων Πηλουσίου κ.Καλλίνικος, Σουμαδίας κ.Ιωάννης, Ρεμενζιανής κ.Ανδρέας, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, ο Εντιμ.Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ.Νικόλαος Κόπελος,ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ.Εδμόνδος Κασιμάτης, Πρόεδροι και μέλη παροικιακών συλλόγων και αδελφοτήτων, κληρικοί κ.α.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακ.Πατριάρχης Σερβίας χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τους Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, Σεβ. Σουμαδίας κ.Ιωάννη και Ρεμενζιανής κ.Ανδρέα, του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου κ.Θεοδώρου και των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Αξώμης κ.Πέτρου, Γέροντος Πηλουσίου κ.Καλλινίκου, Ερμουπόλεως κ.Νικολάου και των Θεοφιλ.Επισκόπων Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και Βαβυλώνος κ.Νήφωνος, συμπροσευχομένων.

Κατόπιν, οι Μακ.Πατριάρχες παρέστησαν σε εόρτια εκδήλωση της νεολαίας της ελληνικής παροικίας, επί τη ενάρξει του νέου έτους δράσεων των Ελλήνων Προσκόπων Αλεξανδρείας.


Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Πρώτες χειροτονίες Ορθοδόξων κληρικών στη Ρουάντα

18 Σεπτ '14, 16:18

Χθες, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χιλιάδες Ρουαντέζων νεοφωτίστων και κατηχουμένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, συγκεντρώθηκαν στη νεοσύστατη ορθόδοξη κοινότητα στο χωριό Καζίμπα, στην περιοχή Κιρέχε της Ανατολικής επαρχίας της Ρουάντα. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα , κ.κ. Ιννοκέντιος, χοροστάτησε συνοδευόμενος από ιερείς και διακόνους από το Μπουρούντι, τη Ρουάντα, το Κογκό , την Κένυα και την Ουγκάντα. Η ακολουθία ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί με τον Όρθρο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και συνεχίστηκε με τη Θεία Λειτουργία, μέσα στην οποία έγιναν οι πρώτες χειροτονίες ενός ιερέα κι ενός διακόνου στο έδαφος της Ρουάντα.

Περισσότερα »

Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο από το διάδοχό του Πατριάρχη Θεόδωρο

11 Σεπτ '14, 12:44

Την 11η Σεπτεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και ετέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση του αοιδίμου προκατόχου Του, Πατριάρχου κυρού Πέτρου Ζ’, των μελών της πατριαρχικής συνοδείας και του πληρώματος του ελικοπτέρου, επί τη συμπληρώσει δέκα χρόνωναπό το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή πλησίον του Αγίου Όρους, την 11η Σεμπεμβρίου 2004.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τζιχαντισμό

8 Σεπτ '14, 13:31

Πριν εκλεγεί Προκαθήμενος στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο Πάπας και Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β’ είχε λασπώσει στην κυριολεξία τα πόδια του, περιδιαβαίνοντας την αφρικανική ήπειρο, σε συνεχείς ιεραποστολές, στις περιοχές του Καμερούν και της Ζιμπάμπουε, όπου υπηρέτησε, για να βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του και να βοηθά τους δοκιμαζόμενους.

Περισσότερα »

Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την αρχή της Ινδίκτου

1 Σεπτ '14, 13:10

Η Εκκλησία του Χριστού δρα εντός του ιστορικού χρόνου με στόχο να συναντήσει τον άνθρωπο της οικουμένης και να μοιραστεί μαζί του τα αιτήματα της ζωής, με πρωτεύον το αίτημα της συμφιλιώσεως του ανθρώπου με το Θεό και με το συνάνθρωπο. Η συνάντηση αυτή δεν αποσκοπεί στο συσχηματισμό της Εκκλησίας με τον κόσμο, αλλά στον ανασχηματισμό του κόσμου εντός μιας δυναμικής πορείας θεώσεως και σωτηρίας του ανθρώπου. Προϋπόθεση αυτής της πορείας δεν είναι άλλη παρά η πί­στη στο Χρι­στό και η α­πο­δο­χή του λυτρωτικού του μη­νύ­μα­τος.

Περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο νέο Μητροπολίτη Κιέβου

13 Αυγ '14, 20:29

Την 13η Αυγούστου ε.έ. η Α.Θ.Μ. , ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β', πληροφορηθείς την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.Ονουφρίου , απέστειλε προς Αυτόν την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή:

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Οικουμενικός Πατριάρχης: Αισθανόμεθα ως ευρισκόμενοι εις την δική μας οικίαν Κυριακή μετά την ΄Υψωση: Το Είναι και το Έχειν Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε φυλάκιο της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Διπλάσια μέτρα ασφαλείας για τον Πάπα λόγω Ισλαμικού Κράτους Η εορτή της Υψώσεως τουΤιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Καραμπέτ Αρμενίων Ορθοδόξων Αθήνας (ΦΩΤΟ) Επίδοξος ταραξίας στο Φανάρι (ΦΩΤΟ) Factory Gives Fighter Jet to Head of Russian Orthodox Church Έτοιμη η Ορεστιάδα για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Τι αλλαγές επιφέρει το σχέδιο νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες Υποδοχή Πατριάρχου των Αρμενίων κ. Αράμ στην Αλεξανδρούπολη Στη Μητρόπολη Αθηνών ύστερα από 50 χρόνια (ΦΩΤΟ+VIDEO) Σημαντικό θεωρεί τον ρόλο των θρησκευτικών ηγετών ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων φιλοξενεί το διάλογο Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Κατάθεση Νομοσχεδίου για την οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων Πρώτες χειροτονίες Ορθοδόξων κληρικών στη Ρουάντα Συμμαχία ευρωπαϊκής Αριστεράς - Εκκλησίας ζήτησε από τον Πάπα ο Αλ. Τσίπρας (VIDEO) Η Μοναστική Αδελφότητα του Μπόζε (Bose) στη Β. Ιταλία: Απόπειρα γνωριμίας με αφορμή την ολοκλήρωση Διεθνούς Συνεδρίου Η λαμπρή πανήγυρις της Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού (ΦΩΤΟ) Γ. Αμανατίδης: «Ιστορική» η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό Πρώτη επίσκεψη Μητροπολίτη Κλεόπα στη Δανία (ΦΩΤΟ)
1 Φεβ '12: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εφ'όλης της ύλης στο Amen.gr (A' Mέρος)
«Οσιομάρτυς Άγιος Εφραίμ, του Όρους Αμώμων»
Ευαγγέλου Π.Λέκκου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο... του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Τα "ου φωνητά" του Οιδιπόδειου Μύθου ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ) ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Εορτολόγιο

σήμερα
Σαβ 20 Σεπ 2014

Αγάπιος, Αναστάσιος, Ανδρέας, Αρτεμίδωρος, Ευπρέπιος, Ευστάθιος, Ευστάθιος, Θαλλός, Θεόδωρος, Θεοπίστη, Θεόπιστος, Ιλαρίων, Ιωάννης, Ιωάννης, Μάξιμος, Μαρτίνος, Μελέτιος, Υπάτιος
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.