Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Αλεξάνδρεια

από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του Αρχιμ.Παντελεήμονα Αράθυμου, Αρχιγραμματέα Αγίας και Ιεράς Συνόδου
6 Οκτωβρίου 2012, 22:56
930 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Συνεχίζοντας την Ειρηνική Του επίσκεψη στην Πρεσβυγενή Εκκλησία των Αλεξανδρέων, την 6η Οκτωβρίου ε.ε., η Α.Μ. ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’, στην Πατριαρχική Καθέδρα.

Ακολούθως, οι δύο Πρωθιεράρχες επεσκέφθησαν τους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, καθώς και την εντός αυτής λειτουργούσα Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος», την Βιβλιοθήκη της Μονής και τον αφιερωμένο στην μνήμη του Πατριάρχου Νικολάου ΣΤ’ μουσειακό χώρο, ενώ στην Αίθουσα του Θρόνου παρετέθη δεξίωση προς τιμήν του Μακ.κ.Ειρηναίου. Επίσης, ο Σεπτός Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επεσκέφθη την περιλάλητη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.

Το μεσημέρι, η Ελληνική Κοινότητα της Μεγάλης Πόλεως παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν Του, στο οποίο παρεκάθησαν η Α.Θ.Μ., οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, Γέρων Πηλουσίου κ.Καλλίνικος, Σουμαδίας κ.Ιωάννης, Ρεμενζιανής κ.Ανδρέας, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, ο Εντιμ.Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ.Νικόλαος Κόπελος,ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ.Εδμόνδος Κασιμάτης, Πρόεδροι και μέλη παροικιακών συλλόγων και αδελφοτήτων, κληρικοί κ.α.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακ.Πατριάρχης Σερβίας χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τους Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, Σεβ. Σουμαδίας κ.Ιωάννη και Ρεμενζιανής κ.Ανδρέα, του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου κ.Θεοδώρου και των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Αξώμης κ.Πέτρου, Γέροντος Πηλουσίου κ.Καλλινίκου, Ερμουπόλεως κ.Νικολάου και των Θεοφιλ.Επισκόπων Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και Βαβυλώνος κ.Νήφωνος, συμπροσευχομένων.

Κατόπιν, οι Μακ.Πατριάρχες παρέστησαν σε εόρτια εκδήλωση της νεολαίας της ελληνικής παροικίας, επί τη ενάρξει του νέου έτους δράσεων των Ελλήνων Προσκόπων Αλεξανδρείας.


Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Θερμές εκδηλώσεις για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Ν.Αφρική

25 Ιαν '15, 11:12

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου ε.έ. μετέβη στην υπό σύσταση Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, έξω από την Πρετόρια, όπου επιθεώρησε τα έργα αγιογράφησης του Ιερού Ναού, επισκευής των οικημάτων και διαμόρφωσης του τεράστιου οικοπέδου. Μάλιστα εφύτευσε ο ίδιος ένα δενδρύλιο λεμονιάς και ευχήθηκε στον οικείο Ποιμενάρχη και στους υπευθύνους Ιερείς για την επιστασία της Ι.Μονής καλή επιτυχία στο έργο τους, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά Του για τα μέχρι τώρα επιτελεσθέντα έργα.

Περισσότερα »

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Σοβέτο

22 Ιαν '15, 17:32

Στα πλαίσια της Ποιμαντικής Επισκέψεως Του στην Νότιο Αφρική, η Α.Θ.Μ. ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε την Τρίτη 20η Ιανουαρίου ε.έ. πρίν το μεσημέρι στην περιοχή Σοβέτο του Γιοχάννεσμπουργκ το JabuvuEastPrimarySchool, στο οποίο υπάρχει πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού κας Άβας Παπαθεοφίλου εδώ και είκοσι χρόνια.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τους Ιερείς της Ι.Μ.Ιωαννουπόλεως (ΦΩΤΟ)

22 Ιαν '15, 11:22

Την Δευτέρα 19η Ιανουαρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, όπου τον ανέμεναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός και όλοι οι κληρικοί.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρειας τίμησε τη μνήμη των προκατόχων του Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στη Ν.Αφρική (ΦΩΤΟ)

20 Ιαν '15, 11:27

Την Κυριακή 18η Ιανουαρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τους δύο Μεγάλους Αλεξανδρινούς Πατέρες της, τους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, η μνήμη τους εορτάσθηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μπενόνι της Νοτίου Αφρικής από τόν Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο ανακαινισμένο Νοσοκομείο του Πατριαρχείο στην Ηλιούπολη Καΐρου

15 Ιαν '15, 16:11

Την 15η Ιανουαρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ.Νικοδήμου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου κ.Χρήστου Καβαλή και του Παν.Αρχιμ. Μιχαήλ Ζάκι, επισκέφθηκε το εν Ηλιουπόλει Καΐρου ανακαινισθέν Νοσοκομείο του Πατριαρχείου.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από Δασκάλους με ψυχή!» Η “αξία” της μή ορκοδοσίας !!! Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Εύοσμο για τους Τρείς Ιεράρχες (ΦΩΤΟ) Οι νικητές της ζωής Ο εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ.Κώου και Νισύρου Ο μακαριστός Ευμενείας Μάξιμος στη γενέτειρα γη (Βίντεο-φωτο) Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Αννόβερο Γερμανίας Η αυτάρκεια και η ταπείνωση Οι εκπλήξεις ενός Ιερού Η Καλαμάτα εορτάζει την πολιούχο της "Διαχρονικός και απρόσβλητος" ο λόγος των Τριών Ιεραρχών Η Εκκλησία των Σερρών τίμησε τον φιλογενή ευεργέτη της κ. Δημήτριο Αναστασιάδη. Oμιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Πανεπιστήμιο της Λουβαίν (ΦΩΤΟ) Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Σιβιτανίδειο (ΦΩΤΟ) Κερκύρας Νεκτάριος: Η αληθινή πρόοδος δεν μπορεί να έρθει χωρίς τον Χριστό Σεμινάριο από το Ίδρυμα "Άρτος Ζωής" για την Προς Ρωμαίους επιστολή Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ.Σάμου Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ.Κορίνθου (ΦΩΤΟ) Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Η Αριστερά στην κυβέρνηση: ευκαιρία και για πνευματική ανανέωση;
22 Μαι '11: O π.Φιλόθεος Φάρος στο Amen Tv για τον Θεό, τον Άνθρωπο, την Εξουσία και την Εκκλησία (A' Μέρος συνέντευξης)
«Οικουμενικό Πατριαρχείο και Πολιτικές Δυνάμεις»
Αρχιμ. Ευαγγέλου Στ. Υφαντίδη
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Θρησκευτικός φανατισμός και τρομοκρατία ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ουγκάντα: Η μόνη απάντηση είναι πως ο Θεός είναι σίγουρα εκεί, βοηθάει κ... ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Φαινόμενα και πραγματικότητα

Εορτολόγιο

σήμερα
Κυρ 01 Φεβ 2015

Αναστάσιος εκ Ναυπλίου Νεομάρτυρας, Βασίλειος ο Ομολογητής, Βενδιμιανός όσιος, Δαβίδ όσιος, εν Μυτιλήνη μοναχός, Ιανουάριος μάρτυρας, Καρίων μάρτυρας, Περπετούα μάρτυς, Πέτρος όσιος, Ρευκάτος μάρτυρας, Σεκούνδος μάρτυρας, Σεκούνδος μάρτυρας, Τιμόθεος ο Ομολογητής, Τρύφων μάρτυρας, Φηλικιτάτη μάρτυς
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.