Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Αλεξάνδρεια

από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του Αρχιμ.Παντελεήμονα Αράθυμου, Αρχιγραμματέα Αγίας και Ιεράς Συνόδου
6 Οκτωβρίου 2012, 22:56
930 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Συνεχίζοντας την Ειρηνική Του επίσκεψη στην Πρεσβυγενή Εκκλησία των Αλεξανδρέων, την 6η Οκτωβρίου ε.ε., η Α.Μ. ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’, στην Πατριαρχική Καθέδρα.

Ακολούθως, οι δύο Πρωθιεράρχες επεσκέφθησαν τους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, καθώς και την εντός αυτής λειτουργούσα Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος», την Βιβλιοθήκη της Μονής και τον αφιερωμένο στην μνήμη του Πατριάρχου Νικολάου ΣΤ’ μουσειακό χώρο, ενώ στην Αίθουσα του Θρόνου παρετέθη δεξίωση προς τιμήν του Μακ.κ.Ειρηναίου. Επίσης, ο Σεπτός Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επεσκέφθη την περιλάλητη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.

Το μεσημέρι, η Ελληνική Κοινότητα της Μεγάλης Πόλεως παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν Του, στο οποίο παρεκάθησαν η Α.Θ.Μ., οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, Γέρων Πηλουσίου κ.Καλλίνικος, Σουμαδίας κ.Ιωάννης, Ρεμενζιανής κ.Ανδρέας, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, ο Εντιμ.Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ.Νικόλαος Κόπελος,ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ.Εδμόνδος Κασιμάτης, Πρόεδροι και μέλη παροικιακών συλλόγων και αδελφοτήτων, κληρικοί κ.α.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακ.Πατριάρχης Σερβίας χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τους Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, Σεβ. Σουμαδίας κ.Ιωάννη και Ρεμενζιανής κ.Ανδρέα, του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου κ.Θεοδώρου και των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Αξώμης κ.Πέτρου, Γέροντος Πηλουσίου κ.Καλλινίκου, Ερμουπόλεως κ.Νικολάου και των Θεοφιλ.Επισκόπων Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και Βαβυλώνος κ.Νήφωνος, συμπροσευχομένων.

Κατόπιν, οι Μακ.Πατριάρχες παρέστησαν σε εόρτια εκδήλωση της νεολαίας της ελληνικής παροικίας, επί τη ενάρξει του νέου έτους δράσεων των Ελλήνων Προσκόπων Αλεξανδρείας.


Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο Πούτιν

10 Φεβ '15, 22:56

Tην 10η Φεβρουαρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ , συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Πηλουσίου κ.Νήφωνα, είχε επίσημη συνάντηση στο Κάιρο με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Βλαντιμίρ Πούτιν, στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεώς του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Περισσότερα »

Θερμές εκδηλώσεις για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Ν.Αφρική

25 Ιαν '15, 11:12

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου ε.έ. μετέβη στην υπό σύσταση Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, έξω από την Πρετόρια, όπου επιθεώρησε τα έργα αγιογράφησης του Ιερού Ναού, επισκευής των οικημάτων και διαμόρφωσης του τεράστιου οικοπέδου. Μάλιστα εφύτευσε ο ίδιος ένα δενδρύλιο λεμονιάς και ευχήθηκε στον οικείο Ποιμενάρχη και στους υπευθύνους Ιερείς για την επιστασία της Ι.Μονής καλή επιτυχία στο έργο τους, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά Του για τα μέχρι τώρα επιτελεσθέντα έργα.

Περισσότερα »

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Σοβέτο

22 Ιαν '15, 17:32

Στα πλαίσια της Ποιμαντικής Επισκέψεως Του στην Νότιο Αφρική, η Α.Θ.Μ. ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε την Τρίτη 20η Ιανουαρίου ε.έ. πρίν το μεσημέρι στην περιοχή Σοβέτο του Γιοχάννεσμπουργκ το JabuvuEastPrimarySchool, στο οποίο υπάρχει πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού κας Άβας Παπαθεοφίλου εδώ και είκοσι χρόνια.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τους Ιερείς της Ι.Μ.Ιωαννουπόλεως (ΦΩΤΟ)

22 Ιαν '15, 11:22

Την Δευτέρα 19η Ιανουαρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, όπου τον ανέμεναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός και όλοι οι κληρικοί.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρειας τίμησε τη μνήμη των προκατόχων του Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στη Ν.Αφρική (ΦΩΤΟ)

20 Ιαν '15, 11:27

Την Κυριακή 18η Ιανουαρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τους δύο Μεγάλους Αλεξανδρινούς Πατέρες της, τους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, η μνήμη τους εορτάσθηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μπενόνι της Νοτίου Αφρικής από τόν Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στην 34η Ταξιαρχία Πεζικού (ΦΩΤΟ) Η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2016 Ανακοινωθέν τρίτης συνεδρίας ΔΙΣ για τον μήνα Μάρτιο Φιλίππων Προκόπιος: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαχρονικά ασκεί τη διακονία της αγάπης και της ενότητος Επίσκεψη Εθελοντών Ιατρών από την Αυστραλία στην Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης (VIDEO+ΦΩΤΟ) Oι Ιεροί Κανόνες και η εποχή μας Νέα σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Τεσσερακονθήμερο Μνημόσυνο Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου στο Ρόττερνταμ Επιχείρηση κατεδάφισης του αυλόγυρου του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού στο κέντρο των Τιράνων καταγγέλλει η Εκκλησία της Αλβανίας Ο Γεν.Γραμματέας Θρησκευμάτων για την φορολόγηση της Εκκλησίας H ΔΙΣ αποφάσισε να κηρύξει εβδομάδα Προσευχής υπέρ των χειμαζομένων Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική Ο Μητροπολίτης Μόρφου μιλά για τον όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό και τον μακαριστό γέροντα Ευμένιο (VIDEO) Κατανυκτικός εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας (ΦΩΤΟ) Β' Κατανυκτικός εσπερινός στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου Θεία Λειτουργία από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας (ΦΩΤΟ) O Μητροπολίτης Κυρηνείας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως για την Κυριακή της Ορθοδοξίας Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καζακστάν Εκδήλωση- συζήτηση του «ΚΑΙΡΟΥ» – Παράρτημα Πάτρας Σε επιφυλακή το Βατικανό για ενδεχόμενη επίθεση ισλαμιστών Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στα Ιεροσολυμα (VIDEO+ΦΩΤΟ)
19 Ιαν '12: Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ανοίγει τα χαρτιά του!
Επίκαιροι και εύστοχοι «Ιερατικοί Στοχασμοί»
Βιβλιοκρισία στο νέο βιβλίο του Αρχιμ.Θωμά Ανδρέου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Oι Ιεροί Κανόνες και η εποχή μας ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ιεραποστολή στο Χαράρε – Μια προσωπική μαρτυρία ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ «Έρχου και ίδε»: Έλα να δεις τον Χριστό από κοντά!

Εορτολόγιο

σήμερα
Τετ 04 Μαρ 2015

Αδριανός Επίσκ. Κύπρου, Ακάκιος μάρτυρας, Γεράσιμος Ιορδανίτης, Γρηγόριος Επίσκοπος Ασσου, Γρηγόριος Επίσκοπος Κύπρου, Ιουλιανή μάρτυς, Κοδράτος μάρτυρας, Παύλος μάρτυρας, Στρατόνικος μάρτυρας
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.