Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Αλεξάνδρεια

από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του Αρχιμ.Παντελεήμονα Αράθυμου, Αρχιγραμματέα Αγίας και Ιεράς Συνόδου
6 Οκτωβρίου 2012, 22:56
930 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Συνεχίζοντας την Ειρηνική Του επίσκεψη στην Πρεσβυγενή Εκκλησία των Αλεξανδρέων, την 6η Οκτωβρίου ε.ε., η Α.Μ. ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’, στην Πατριαρχική Καθέδρα.

Ακολούθως, οι δύο Πρωθιεράρχες επεσκέφθησαν τους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, καθώς και την εντός αυτής λειτουργούσα Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος», την Βιβλιοθήκη της Μονής και τον αφιερωμένο στην μνήμη του Πατριάρχου Νικολάου ΣΤ’ μουσειακό χώρο, ενώ στην Αίθουσα του Θρόνου παρετέθη δεξίωση προς τιμήν του Μακ.κ.Ειρηναίου. Επίσης, ο Σεπτός Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επεσκέφθη την περιλάλητη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.

Το μεσημέρι, η Ελληνική Κοινότητα της Μεγάλης Πόλεως παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν Του, στο οποίο παρεκάθησαν η Α.Θ.Μ., οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, Γέρων Πηλουσίου κ.Καλλίνικος, Σουμαδίας κ.Ιωάννης, Ρεμενζιανής κ.Ανδρέας, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, ο Εντιμ.Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ.Νικόλαος Κόπελος,ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ.Εδμόνδος Κασιμάτης, Πρόεδροι και μέλη παροικιακών συλλόγων και αδελφοτήτων, κληρικοί κ.α.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακ.Πατριάρχης Σερβίας χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τους Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, Σεβ. Σουμαδίας κ.Ιωάννη και Ρεμενζιανής κ.Ανδρέα, του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου κ.Θεοδώρου και των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Αξώμης κ.Πέτρου, Γέροντος Πηλουσίου κ.Καλλινίκου, Ερμουπόλεως κ.Νικολάου και των Θεοφιλ.Επισκόπων Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και Βαβυλώνος κ.Νήφωνος, συμπροσευχομένων.

Κατόπιν, οι Μακ.Πατριάρχες παρέστησαν σε εόρτια εκδήλωση της νεολαίας της ελληνικής παροικίας, επί τη ενάρξει του νέου έτους δράσεων των Ελλήνων Προσκόπων Αλεξανδρείας.


Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Συνεχίστηκαν οι εργασίες της Ι.Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

28 Νοε '14, 00:36

Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου συνεχίσθηκαν και ολοκληρώθηκαν την 27η Νοεμβρίου ε.έ.. Κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών, η Ιερά Σύνοδος συζήτησε περί των προοπτικών και των προκλήσεων του Διαχριστιανικού Διαλόγου, περί της εκρήξεως του θρησκευτικού φονταμενταλισμού στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, καθώς και περί της προαγωγής της οικονομικής αυταρκείας της Ιεραποστολής.

Περισσότερα »

Τα μηνύματα των εκλεγέντων Αρχιερέων από την Ι.Σ.του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

27 Νοε '14, 14:10

Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου συνεχίσθηκαν το απόγευμα της 26ης Νοεμβρίου. Επί τάπητος τέθηκαν και διεξοδικώς συζητήθηκαν τα διαληφθέντα στη Σύνοδο των Προκαθημένων, την συγκληθείσα τον παρελθόντα Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη, ως και η εν γένει πορεία του Πανορθοδόξου Διαλόγου εν όψει της Μεγάλης Συνόδου.

Περισσότερα »

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Αμμάν της Ιορδανίας (ΦΩΤΟ)

25 Νοε '14, 20:43

Mε λαμπρότητα τιμήθηκε και εφέτος ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ στο Αμμάν της Ιορδανίας, αφού το παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Οίκο είναι αφιερωμένο σ΄ εκείνον. Την παραμονή τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό (λόγω πλήθους των προσκυνητών) πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου. Στο τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός έψαλλαν συγκινημένοι τα εγκώμια του εορταζόμενου Αγίου ενώπιον του ιερού Επιταφίου του, ενώ τελέσθηκε και αρτοκλασία.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χειροθέτησε Αρχόντισα τη Γεν.Γραμμ. του Υπ.Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (ΦΩΤΟ)

25 Νοε '14, 20:10

Την Τρίτη 25η Νοεμβρίου ε.ε., εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ προέστη της Πανηγυρικής Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου φυλάσσεται ο μαρμάρινος κίονας επί του οποίου η Αγία απεκεφαλίσθη, συλλειτουργούσης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή

6 Νοε '14, 00:13

Την Κυριακή 09/11 στον “Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου των Διδακτηρίων Χαλανδρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής”, στις 8.30 π.μ θα τελεσθεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αγία Σοφία (VIDEO LIVE) Ιεραποστολή μέχρι αίματος, υπακοή μέχρι θαύματος O Πάπας Φραγκίσκος στην Κωνσταντινούπολη - Υποδοχή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη (VIDEO LIVE) Η Συμπόρευση προς την Καταλλαγή: Η τέταρτη αδελφική επίσκεψη Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Πάπας: «Όχι» στο θρησκευτικό φανατισμό – Ερντογάν: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Δύση Pope Francis: Interreligious dialogue can help end forms of fundamentalism Ο Αρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ) Παραπέμπονται οριστικά 14 άτομα για την υπόθεση Βατοπεδίου Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασ.Κικίλιας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (VIDEO+ΦΩΤΟ) Ο Γραμματέας του Κράτους του Βατικανού για την σημασία της επισκέψεως του Πάπα στην Τουρκία Συνάντηση εργασίας Μητροπολίτη Δωδώνης με εκπροσώπους Τουριστικού Οργανισμού Εκδημία Στυλιανού Δρίτσα To παρασκήνιο της επίσκεψης του Πάπα στην Τουρκία Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Άγκυρα (VIDEO LIVE) Oικουμενικός Πατριάρχης:"Η ενότητα είναι μια πράξη πίστης στον ευαγγελισμό του Λόγου του Θεού" Εκλογή νέου Επισκόπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Μεταξύ χαράς και λύπης... (ΦΩΤΟ) Εγκαινιάστηκε στην Ι.Μ.Πατρών ο ξενώνας φιλοξενίας συνοδών απόρων ασθενών του Νοσοκομείου της πόλης (ΦΩΤΟ) Συνεχίστηκαν οι εργασίες της Ι.Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ) Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στην Ι.Μ.Λαγκαδά προς τιμήν του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου (ΦΩΤΟ)
7 Φεβ '13: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την συμπλήρωση 5 ετών από την εκλογή του
«Οσιομάρτυς Άγιος Εφραίμ, του Όρους Αμώμων»
Ευαγγέλου Π.Λέκκου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Πανηγύρια καί φιγουρομανία!... ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ) ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Ιεραποστολή μέχρι αίματος, υπακοή μέχρι θαύματος

Εορτολόγιο

σήμερα
Σαβ 29 Νοε 2014

Αγιος Brendan (Ιρλανδίας), Ιερομαρτύρων Διονυσίου επισκόπου Κορίνθου, Ιωάννου του εν Περσίδι και Ουρβανού επισκόπου Μακεδονίας, Μαρτύρων Παραμόνου και των συν αυτώ 370 μαρτύρων (+250), Ουαλλερίνου, Φαιδρού, Φιλουμένου, Οσίων Νικολάου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Μάρκου, Παγκοσμίου, Πιτηρούν και Νεκταρίου επισκόπου του Ρώσου
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.