Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1516 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Οικουμενικός Πατριάρχης: Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

25 Μαρ '15, 15:03

Συγκλονισμένος από τον «πρόωρο και άδικο θάνατο» του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος μίλησε για τον αδικοχαμένο νέο ανήμερα του Ευαγγελισμού που θα εόρταζε τα ονομαστήρια του. Σε επιστολή που απέστειλε χθες προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, από τον οποίο ζητά να διαβιβάσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια Γιακουμάκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημειώνει ότι ο Βαγγέλης «θα εορτάσει τα ονομαστήριά του μετά των αγγέλων».

Περισσότερα »

Συνέρχεται η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου

19 Μαρ '15, 09:25

Συνεδριάζει, από την περασμένη Τρίτη, με τη νέα σύνθεσή της, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Αίθουσα του Συνοδικού στον Πατριαρχικό Οίκο στο Φανάρι. Οι τακτικές εργασίες της, για τον μήνα Μάρτιο, συνεχίζονται.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κοντά στο μέλλον της Πόλης (ΦΩΤΟ)

19 Μαρ '15, 09:09

Κοντά σε βλαστάρια της Ομογένειας, στο «Δημιουργικό Εργαστήρι» βρέθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να ευλογήσει τα προ-νήπια και να προσφέρει δώρα. Το «Εργαστήρι» που φιλοξενείται στους χώρους της Κοινότητος Σταυροδρομίου, δίπλα από το Ναό της Αγίας Τριάδος, στο πάλαι ποτέ δημοτικό σχολείο αυτής, λειτουργεί με σκοπό να τα προετοιμάσει για το νηπιαγωγείο με την καλλιέργεια της ελληνομάθειας και την διεξαγωγή παιδαγωγικού έργου γενικότερα.

Περισσότερα »

Φωτογραφίες από την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

17 Μαρ '15, 18:17

Στην θεία λειτουργία της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Σηλυβρίας Μάξιμος.

Περισσότερα »

Ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

14 Μαρ '15, 12:06

Επίσκεψη στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, στο μαρτυρικό Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας Janos Ader ο οποίος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Λαμπρός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Καλαμάτα Με λαμπρότητα και επισημότητα η διπλή εορτή στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου (ΦΩΤΟ) Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγίας του Τοχνιού στις Μάνδρες Αμμοχώστου (ΦΩΤΟ) Οικουμενικός Πατριάρχης: Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη Ευαγγελισμός της Παναγίας και η Εθνική μας εορτή H πανίερη εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα (VIDEO+ΦΩΤΟ) Παρουσίαση βιβλίου για τον Όσιο Πορφύριο VIDEO: Ομιλία Μητροπολίτη Σισανίου με θέμα «Η Εκκλησία και το 1821» Στην Καλαμάτα η εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας Λαμπρή ἐκδήλωση γιά τούς Νεομάρτυρες στήν Πάτρα. Στα Τρίκαλα ο Αρχιεπίσκοπος, τον Μάιο Ομιλία Μητροπολίτη Σιασανίου στον Ι.Ν.Αναλήψεως Καρτεράδου (VIDEO) Η’ Συμπόσιο Βυζαντινών Ύμνων : «Τον δι’ ημάς Σταυρωθέντα, δεύτε πάντες υμνήσωμεν» Πανορθόδοξη Σύνοδος και ειρηνική συνύπαρξη των λαών (Α μέρος) Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Η ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στην Ι.Μητρόπολη Λαγκαδά Πασχαλινή συναυλία από την Ι.Μητρόπολη Σουηδίας «Η ζωή των υ­πο­δού­λων Ελ­λή­νων επί Τουρ­κο­κρα­τίας. Κα­τα­πί­εση - Κοι­νο­τι­σμός - Παι­δεία» Η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ) Μαρτυρίες πίστεως αγωνιστών του 1821
3 Φεβ '12: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εφ'όλης της ύλης στο Amen.gr (Β' Mέρος)
Επίκαιροι και εύστοχοι «Ιερατικοί Στοχασμοί»
Βιβλιοκρισία στο νέο βιβλίο του Αρχιμ.Θωμά Ανδρέου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Πανορθόδοξη Σύνοδος και ειρηνική συνύπαρξη των λαών (Α μέρος) ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ιεραποστολή στο Χαράρε – Μια προσωπική μαρτυρία ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Άλαλο πνεύμα σε λαλίστατη εποχή. Απελευθέρωσι;

Εορτολόγιο

σήμερα
Πεμ 26 Μαρ 2015

Σύναξη Αρχαγγέλου Γαβριήλ, Ααθούσης ιερομάρτυρας, Αβήπας μάρτυρας, Αγγίας μάρτυρας, Αγνάς μάρτυρας, Αλλάς μάρτυς, Ανιμαίς μάρτυς, Αννα μάρτυς, Αρπύλας μάρτυρας μοναχός, Βαθούσης Ιερομάρτυρας, Βάρις μάρτυς , Βασίλειος όσιος ο Νέος, Γεώργιος μάρτυρας από τη Βουλγαρία, Ηγάθραξ μάρτυρας, Ησκόος μάρτυρας, Θεοδόσιος μάρτυρας, Θερμάς μάρτυρας, Κοδράτος μάρτυρας, Μαμίκα μάρτυς, Μανουήλ μάρτυρας, Μωϊκώ μάρτυς, Ουΐρκας Ιερομάρτυρας, Πούλιος ο Αναγνώστης, Ρύαξ μάρτυρας, Ρυιάς μάρτυρας, Σεΐμβλάς μάρτυρας, Σιγητζάς μάρτυρας, Σίλας μάρτυρας, Σουηρίλας μάρτυρας, Στέφανος όσιος ο Ομολογητής, Φίλγας μάρτυρας
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.