Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1514 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Νέα σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

4 Μαρ '15, 10:01

Γενομένης τῆς τακτικῆς ἀνασυγκροτήσεως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, αὕτη ἀπετελέσθη διά τό ἑξάμηνον 01.03.2015 – 31.08.2015, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἐκ τῶν Σεβ. Ἱεραρχῶν:

Περισσότερα »

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ως περίοδος προετοιμασίας και μετανοίας φωνή της συνειδήσεώς μας

20 Φεβ '15, 22:41

Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Κατηχητήριο Λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής:

Περισσότερα »

Θερμή τηλεφωνική επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχη-εκλεγμένου Προέδρου Δημοκρατίας

20 Φεβ '15, 10:51

Θερμό και εγκάρδιο συγχαρητήριο μήνυμα στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Άμεσα ανταποκρινόμενος ο εψηφισμένος Πρόεδρος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστρία, και του εξέφρασε την συμπαράσταση του στο έργο του Οικουμενικού Θρόνου ενώ του απηύθυνε πρόσκληση να συναντηθούν στην Αθήνα.

Περισσότερα »

O Πρόεδρος της Γαλλίας καλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε Συνέδριο για το Κλίμα στις Φιλιππίνες

16 Φεβ '15, 16:13

Στις Φιλιππίνες μεταβαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να συμμετάσχει με άλλες προσωπικότητες σε διεθνές Συνέδριο για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως 27 Φεβρουαρίου, ενόψει της επικείμενης 21ης Διασκέψεως των συμβαλλομένων μερών της Συμβάσεως-Πλαισίου του Ο.Η.Ε. για την κλιματική αλλαγή, το ν προσεχή Δεκέμβριο στο Παρίσι.

Περισσότερα »

Εξελέγη νέος Επίσκοπος Χαριουπόλεως

13 Φεβ '15, 14:30

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας ἀπό τῆς Τετάρτης, 11ης, μέχρι καί τῆς Παρασκευῆς, 13ης τ. μ. Φεβρουαρίου 2015.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Φιλίππων Προκόπιος: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαχρονικά ασκεί τη διακονία της αγάπης και της ενότητος Επίσκεψη Εθελοντών Ιατρών από την Αυστραλία στην Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης (VIDEO+ΦΩΤΟ) Oι Ιεροί Κανόνες και η εποχή μας Νέα σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Τεσσερακονθήμερο Μνημόσυνο Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου στο Ρόττερνταμ Επιχείρηση κατεδάφισης του αυλόγυρου του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού στο κέντρο των Τιράνων καταγγέλλει η Εκκλησία της Αλβανίας Ο Γεν.Γραμματέας Θρησκευμάτων για την φορολόγηση της Εκκλησίας H ΔΙΣ αποφάσισε να κηρύξει εβδομάδα Προσευχής υπέρ των χειμαζομένων Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική Ο Μητροπολίτης Μόρφου μιλά για τον όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό και τον μακαριστό γέροντα Ευμένιο (VIDEO) Κατανυκτικός εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας (ΦΩΤΟ) Β' Κατανυκτικός εσπερινός στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου Θεία Λειτουργία από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας (ΦΩΤΟ) O Μητροπολίτης Κυρηνείας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως για την Κυριακή της Ορθοδοξίας Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καζακστάν Εκδήλωση- συζήτηση του «ΚΑΙΡΟΥ» – Παράρτημα Πάτρας Σε επιφυλακή το Βατικανό για ενδεχόμενη επίθεση ισλαμιστών Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στα Ιεροσολυμα (VIDEO+ΦΩΤΟ) Η Α΄εβδομάδα των νηστειών στο Αμμάν της Ιορδανίας (ΦΩΤΟ) Χειροτονία Διακόνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (VIDEO+ΦΩΤΟ) Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών (ΦΩΤΟ)
1 Φεβ '12: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εφ'όλης της ύλης στο Amen.gr (A' Mέρος)
Επίκαιροι και εύστοχοι «Ιερατικοί Στοχασμοί»
Βιβλιοκρισία στο νέο βιβλίο του Αρχιμ.Θωμά Ανδρέου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Oι Ιεροί Κανόνες και η εποχή μας ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ιεραποστολή στο Χαράρε – Μια προσωπική μαρτυρία ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ «Έρχου και ίδε»: Έλα να δεις τον Χριστό από κοντά!

Εορτολόγιο

σήμερα
Τετ 04 Μαρ 2015

Αδριανός Επίσκ. Κύπρου, Ακάκιος μάρτυρας, Γεράσιμος Ιορδανίτης, Γρηγόριος Επίσκοπος Ασσου, Γρηγόριος Επίσκοπος Κύπρου, Ιουλιανή μάρτυς, Κοδράτος μάρτυρας, Παύλος μάρτυρας, Στρατόνικος μάρτυρας
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.