Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1511 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Μήνυμα ειρήνευσης και καταλλαγής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων

20 Δεκ '14, 01:14

Ακολουθεί η Πατριαρχική Απόδειξη για την εορτή των Χριστουγέννων: «Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν, ἀπαντήσατε!». Ἐφάνη ἐπὶ τῆς γῆς ὁ Θεὸς καὶ ἐφανερώθη συγχρόνως ὁ τέλειος ἄνθρωπος καὶ ἡ ἀσύλληπτος ἀξία τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Oἱ σύγχρονοι ἄνθρωποι ἰδιαιτέρως ζῶμεν τὴν μεταπτωτικὴν κατάστασιν, κατὰ τὴν ὁποίαν καθημερινῶς διαπιστώνομεν μετὰ τοῦ Ψαλμῳδοῦ ὅτι «πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρειώθησαν, οὐκ ἔστι ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός» (Ψαλμ. ΙΓ΄ 3 - Ρωμ. γ΄ 12-13).

Περισσότερα »

Βαρθολομαίος: "Η αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ζωτική όχι μόνο για την Ορθοδοξία αλλά για την οικουμένη ολόκληρη"

10 Δεκ '14, 16:18

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας:

Περισσότερα »

O Oικουμενικός Πατριάρχης στα Γραφεία του Ο.Η.Ε. της Γενεύης (ΦΩΤΟ)

8 Δεκ '14, 00:42

Την τελευταία ημέρα της Πατριαρχικής επίσκεψης στην Γενεύη (Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου) ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία, τον Επίσκοπο Λαμψάκου Μακάριο, τον Τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρο και τον Χρυσοβαλάντη Τζαβίδη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της Γενεύης. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής κ. Michael Møller, παρουσία και του Ὲλληνα Πρέσβη στους Διεθνείς Οργανισμούς της Γενεύης Αλέξη Αλεξανδρή.

Περισσότερα »

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση Κωνσταντινοπολιτών στη Γενεύη (ΦΩΤΟ)

6 Δεκ '14, 18:33

Στα πλαίσια της επισκέψεως της ΑΘΠ, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο εν Γενεύη «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών» (CERN), ο «Σύλλογος Ελλήνων εκ Κωνσταντινουπόλεως στην Ελβετία», το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Δεκεμβρίου, διοργάνωσε μια σεμνή τελετή παρουσιάσεως του βιβλίου του Παναγιωτάτου, «Συνάντηση με το Μυστήριο», επ΄ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας του στην Γαλλική, από τον Παρισινό Εκδοτικό Οίκο Cerf.

Περισσότερα »

Εκλογή νέου Επισκόπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

28 Νοε '14, 13:07

Στην εκλογή νέου Επισκόπου, βοηθού του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, προχώρησε πριν λίγο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Φανάρι.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Υποδοχή δεξιάς χειρός Αγίου Βασιλείου στoν Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος Μήνυμα ειρήνευσης και καταλλαγής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων Ενθρόνιση Μητροπολίτη Πηλουσίου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ) Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Αρχιεπισκοπής Κρήτης 1ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ από τα Κατηχητικά των Γιαννιτσών O Μητροπολίτης Πατρών στην Ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματος Λογιστικής Σχολής του Τ.Ε.Ι. Πατρών Προετοιμάζομαι για τα Χριστούγεννα μέσα από τους ύμνους Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο άνθρωπος είναι αναντικατάστατος» Η σημασία της Γεννήσεως του Χριστού για τον σημερινό άνθρωπο Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πράξη βίας κατά των μαθητών η έξωση των Κληρικών από τα σχολεία» H Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου απέκτησε καθεστώς Ερευνητικού Κέντρου Ανταποκρίθηκε ο πιστός λαός της Ι.Μ.Σερρών και Νιγρίτης στον Έρανο της Αγάπης «Ο Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος σαράντα έτη στο τιμόνι της Αποστολικής μας Μητροπόλεως» Σαράντα χρόνια ποιμαντικής διακονίας του Μητροπολίτη Φιλίππων Προκοπίου Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η ψυχή του Έλληνα δεν νικιέται. Τραβάει μπροστά» Επίσκεψη του Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου στους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας Η τέλεση των αρχαίων θείων Λειτουργιών και η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. (VIDEO) Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK στα παιδιά του Κέντρου Φροντίδας της «Αποστολής» Ανακοινωθέν της Ι.Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης για τον μακαριστό Ηγούμενο της Ι.Μ.Αρκαδίου
19 Ιαν '12: Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ανοίγει τα χαρτιά του!
«Οικουμενικό Πατριαρχείο και Πολιτικές Δυνάμεις»
Αρχιμ. Ευαγγέλου Στ. Υφαντίδη
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Καυκασιανό αδιέξοδο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ουγκάντα: Η μόνη απάντηση είναι πως ο Θεός είναι σίγουρα εκεί, βοηθάει κ... ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας σήμερα

Εορτολόγιο

σήμερα
Σαβ 20 Δεκ 2014

Προεόρτια της εορτής των γενεθλίων του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Ιερομάρτυρος και αποστολικού πατρός Ιγνατίου του Θεοφόρου (+107), Οσίου Φιλογονίου του από δικολόγου γενομένου πατριάρχου Αντιοχείας (+323), Ιωάννου Νεομάρτυρος εκ Θάσου (+1652)
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.