Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1490 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Συλλυπητήριο μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη στον Βασιλιά της Ολλανδίας για τα θύματα της νέας αεροπορικής τραγωδίας

19 Ιουλ '14, 10:35

Την βαθύτατη λύπη του και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων της νέας αεροπορικής τραγωδίας των Μαλαισιανών αερογραμμών , στην Ουκρανίας, εκφράζει με επιστολή του προς τον Βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Περισσότερα »

Οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων και Ελασσώνος στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

17 Ιουλ '14, 03:19

Την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου έλαβαν οι δύο νέοι Ιεράρχες των επαρχιών των «Νέων Χωρών», Μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμος και Ελασσώνος Χαρίτων. Οι δύο νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης την Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης και Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως όπου και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Περισσότερα »

Η Συνοδική Πράξη εκλογής του Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μαξίμου (ΦΩΤΟ)

15 Ιουλ '14, 21:47

Το πρωί της Τρίτης, 15 Ιουλίου 2014, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου διέκοψε τις εργασίες της, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προκειμένου τα μέλη της να κατέλθουν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου για να προχωρήσουν στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Σηλυβρίας. Από την καταμέτρηση των ψήφων νέος Μητροπολίτης ανεδείχθη ο μέχρι εκείνη την ώρα Μ.Αρχιδιάκονος κ.Μάξιμος Βγενόπουλος και ο υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, διάκονος κ.Ιωακείμ Μπίλλης, ανέγνωσε την σχετική Συνοδική Πράξη εκλογής που υπέγραψαν όλοι οι Συνοδικοί Ιεράρχες.

Περισσότερα »

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κοντά στο μέλλον της Ρωμηοσύνης (ΦΩΤΟ)

15 Ιουλ '14, 16:56

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη του Πατριαρχείου στη νήσο Πρώτη των Πριγκηποννήσων και τους εθελοντές και εθελόντριες εκπαιδευτικούς τους ευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος το περασμένο Σάββατο, 12 Ιουλίου, τέλεσε Αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου και της λειτουργίας της Στέγης εργαζομένων Νεανίδων.

Περισσότερα »

Νέος Μ.Αρχιδιάκονος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

15 Ιουλ '14, 14:52

Νέος Μ. Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριάρχη αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων κ.Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Νέος Τήνιος Ιερέας στην ΡΚαθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου (ΦΩΤΟ) Το 14ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου Συνάντηση Σαμαρά-Αγιορειτών στο Μέγαρο Μαξίμου Η Μητρόπολη Φωκίδος υποδέχθηκε τον νέο της ποιμενάρχη Για ποιό λόγο έχετε τόσες στεναχώριες; Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο νησί του ηφαιστείου (ΦΩΤΟ) Φυλλάδιο για τον "Ορθόδοξο Γάμο" από την Μητρόπολη Ρεθύμνης Η πανήγυρις του Ι.Ν.Αγίας Μαρκέλλης στο Βοτανικό (ΦΩΤΟ) Μνημόσυνο για τα θύματα της τουρκικής εισβολής από την Ι.Μ.Κυρηνείας Φωτογραφίες από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ελλασώνος Η Αδελφότητα της Ι.Μονής Χρυσοπηγής Χανίων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ) Θερμά υποδέχθηκε η Ελασσόνα το νέο Μητροπολίτη της (ΦΩΤΟ) Εν αναμονή του νέου Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα (ΦΩΤΟ) Καλλιουπόλεως Στέφανος: "Σας μεταφέρω τη στοργή της Κωνσταντινουπολίτιδος Μητρός Εκκλησίας" Η πανήγυρις του Ι.Ν.Προφήτου Ηλιού στο δήμο Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ) Η αμφισημία της λέξης «αιρετικός» Συλλυπητήριο ψήφισμα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών για την απώλεια του Λέκτορα Δημητρίου Πάντου Ο Μητροπολίτης Νικαίας στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως (ΦΩΤΟ) Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο κύκλος της ωμής βίας πρέπει να κλείσει τώρα Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας (ΦΩΤΟ)
24 Μαι '11: O π.Φιλόθεος Φάρος στο Amen Tv (Β' Μέρος συνέντευξης)
«Οσιομάρτυς Άγιος Εφραίμ, του Όρους Αμώμων»
Ευαγγέλου Π.Λέκκου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο... του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ H Eλλάς, το Ισλάμ και η Διεθνής Αναταραχή ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ) ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Οι κοινωνικές διαστάσεις της πίστεως

Εορτολόγιο

σήμερα
Τετ 23 Ιουλ 2014

Προφήτου Ιεζεκιήλ, Ιερομαρτύρων Απολλιναρίου και Βιταλίου, επισκόπων Ραβέννης, Απολλώνιου και Φωκά του νέου, Των υπό των Βουλγάρων ποικίλοις τρόποις τιμωριών τελειωθέντων Μαρτύρων, επί Νικηφόρου του βασιλέως, Αθανασίου, Οσίων Θύρσου (Θερίσου) επισκόπου Καρπασίας του αναχωρητού, (Σωσ) Αννης της εν τη Λευκάτη και Πελαγίας της Τηνίας (+1834)
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.