Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1508 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Λαμπρός εορτασμός στο Φανάρι για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ)

15 Σεπτ '14, 01:32

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στο Φανάρι η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ίμβρου και Τενέδου Κυρίλλου, Ικονίου Θεολήπτου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέα, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου, Προύσης Ελπιδοφόρου, Κυδωνιών Αθηναγόρα και Σηλυβρίας Μαξίμου.

Περισσότερα »

Το 40ημερο Μνημόσυνο του μακαριστού Λύστρων Καλλινίκου στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

13 Σεπτ '14, 18:02

Η Μεγάλη Εκκλησία τέλεσε σημερα Σαββατο 13 Σεπτεμβριου στο Φανάρι το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Λύστρων Καλλινίκου. Της τρισαρχιερατικής Θειας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος συνιερουργησάντων των Μητροπολιτών Ικονίου Θεολήπτου και Κυδωνιών Αθηναγόρου.

Περισσότερα »

To Οικουμενικό Πατριαρχείο διαψεύδει δημοσιεύματα

4 Σεπτ '14, 16:07

Eξ αφορμής δημοσιευμάτων εις Μέσα Γενικής Ενημερώσεως εν Ελλάδι, FYROM, Bουλγαρία και αλλαχού περί παραγωγής ταινίας εν Τσεχία διά τον βίον των Αγίων Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, εις τα οποία γίνεται αναφορά και εις δήθεν τοποθετήσεις της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου, δηλούται διά του παρόντος ότι ο Πατριάρχης είναι τελείως αμέτοχος εις την υπόθεσιν της ταινίας ταύτης και τα συναφή δημοσιεύματα, διό και διαψεύδονται ταύτα κατηγορηματικώς.

Περισσότερα »

Η εορτή της νέας Ινδικτιώνος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

1 Σεπτ '14, 19:52

Σε λαμπρή ατμόσφαιρα και με ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερή Καθέδρα του πρώτου της Ορθοδοξίας και Οικουμενικού Θρόνου η εορτή της νέας Ινδικτιώνος , δηλαδή της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους, καθώς και η Σύναξη προς τιμήν της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η Ιερά εικόνα φυλάσσεται σε ειδικό εικονοστάσι στο δεξί κλίτος του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού. Επίσης, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις προσευχές υπέρ της διαφύλαξης της Κτίσης και της προστασίας του φυσικού Περιβάλλοντος.

Περισσότερα »

Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο ευγνώμων μαθητής

31 Αυγ '14, 17:09

Όχι μόνο όταν βρίσκεται στην ΄Ιμβρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά πάντα θυμάται τους δασκάλους και καθηγητές του με ευγνωμοσύνη και πραγματοποιεί τρισάγια στους τάφους τους. Έτσι ευρισκόμενος στην Ίμβρο δεν παρέλειψε να θυμηθεί τον μακαριστό καθηγητή του στην Κεντρική Σχολή της Ίμβρου Λάζαρο Λαζαρίδη, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την γέννησή του.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Aγιασμός στo Eκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Εξορινό (ΦΩΤΟ) Τα "ου φωνητά" του Οιδιπόδειου Μύθου Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης (ΦΩΤΟ) Το Τίμιο Ξύλο στον Άγ. Παντελεήμονα Αχαρνών (ΦΩΤΟ+VIDEO) Εγκαινιάστηκε η νότια πτέρυγα της Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου Στο Βυζαντινό Μουσείο θα εκτίθεται μέχρι τον Οκτώβριο σπάνιο χειρόγραφο από την Ι.Μονή Διονυσίου Η Καλαμπάκα τιμά τον Πολιούχο της, Άγιο Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ) Συγκλονιστικός εσπερινός στο Μοναστήρι που έχτισε ο Άγιος Βησσαρίων (ΦΩΤΟ) Η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στον Κολωνό (ΦΩΤΟ) To ύστατο χαίρε σε μια στοργική Αρχόντισσα της Πόλης, τη μακαριστή Ζωή Κομματά (ΦΩΤΟ) Λαμπρός εορτασμός στο Φανάρι για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ) Ο Μητροπολίτης Μαντινείας στην Ι.Μ.Κοιμ. Θεοτόκου Επάνω Χρέπας για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού H Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως Με κάθε επισημότητα η εορτή του Τιμίου Σταυρού στις Καλυθιές της Ρόδου (ΦΩΤΟ) Κορωνείας Παντελεήμων:"Ζυγός δικαιοσύνης ευρέθη ο Σταυρός" Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ.Λαγκαδά Αλ.Τσίπρας: Εξορθολογισμός της σχέσης κράτους και Εκκλησίας (VIDEO) Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κοζάνη
8 Φεβ '13: Ο "Υπουργός Οικονομικών" της Εκκλησίας στo Αmen TV
«Οσιομάρτυς Άγιος Εφραίμ, του Όρους Αμώμων»
Ευαγγέλου Π.Λέκκου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο... του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Τα "ου φωνητά" του Οιδιπόδειου Μύθου ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ) ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Εορτολόγιο

σήμερα
Τρι 16 Σεπ 2014

Αγία Editha (Αγγλίας), Αγίου Ninian (Αγγλίας), Αγίας Ευφημίας (+304), Μάρτυρος Μελιτινής, Μαρτίνου επισκόπου παλαιάς Ρώμης
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.