Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1504 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Η επιστροφή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί του (ΦΩΤΟ)

21 Αυγ '14, 21:31

Στην γενέτειρά του, Ίμβρο, βρίσκεται από το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να συνεορτάσει με τους συγχωριανούς του την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγυρίζει το χωριό του, οι Άγιοι Θεόδωροι.

Περισσότερα »

H "Οικουμενική" στον Οικουμενικό!

21 Αυγ '14, 21:06

Την ευαρέσκεια και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας εξέφρασε προς τον εκπρόσωπο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) Δημήτριο Φραντζή και τους νέους που συνεργάζονται με τη δυναμική Ομοσπονδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι νέοι και οι επικεφαλής τους επισκέφθηκαν το Φανάρι για να προσκυνήσουν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και για να ζητήσουν τις ευχές και την ευλογία του του Πατριάρχου για τίς εθελοντικές δραστηριότητές τους.

Περισσότερα »

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Προέδρου Γκιουλ

20 Αυγ '14, 11:38

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, παρέστη το βράδυ της Τρίτης στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που παρέθεσε ο κ.Abdullah Gül στο Προεδρικό Μέγαρο Çankaya επί τη λήξει της επταετούς θητείας του στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Περισσότερα »

Συνάντηση Υφυπουργού Κώστα Κουκοδήμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

19 Αυγ '14, 17:38

Θέματα που αφορούν στην Ομογενειακή Παἶδεία της Πόλης συζήτησαν στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Υφυπουργό Παιδείας Κώστα Κουκοδήμο ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Αυγούστου, την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας στην Πόλη.

Περισσότερα »

Το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επισκέψεως στην Ι.Μ.Μαρωνείας και Κομοτηνής

19 Αυγ '14, 12:29

Την Ι.Μ.Μαρωνείας και Κομοτηνής θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ύστερα από πρόσκληση του Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Παντελεήμονα, των Αρχών του τόπου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο αποφάσισε να τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Σισανίου Παύλος προς επικεφαλής σχισματικών Σκοπίων: Παριστάνετε τον Αρχιεπίσκοπο μιας ανύπαρκτης Εκκλησίας Η επιστροφή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί του (ΦΩΤΟ) H "Οικουμενική" στον Οικουμενικό! Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος (VIDEO) Εορτασμός της Παναγίας Πορταϊτίσσης (ΦΩΤΟ) Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Κυρηνείας Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος μοναχός Δεύτε αναβώμεν εις το Όρος Κυρίου (ΦΩΤΟ) Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος στο Μοναστήρι του Τρικόρφου (φωτογραφικό υλικό) Μητροπολίτης Πειραιώς: Κύριε Πρωθυπουργέ ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου με το σχέδιο Νόμου για τον ρατσισμό Σε κλοιό οι ιερόσυλοι της Ηπείρου Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Κίτρους Βαρνάβα Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του συμμεριζόμενος της κατάσταση της Κοινωνίας «Οδοιπορικό» στην Ι.Μ.Φανερωμένης Χιλιομοδίου για την εορτή της Παναγίας μας Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Προέδρου Γκιουλ Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στα Καλάβρυτα με τους εθελοντές του συσσιτίου Ι.Ν.Ευαγγελίστριας Ναυπλίου «917 μέτρα πιο κοντά στον Θεό» Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (24 Αυγούστου) Αγωνία για το μοναχό που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή του Άγιο Όρος Statement by His All-Holiness Ecumenical Patriarch on the Present Violence in Iraq
22 Μαι '11: O π.Φιλόθεος Φάρος στο Amen Tv για τον Θεό, τον Άνθρωπο, την Εξουσία και την Εκκλησία (A' Μέρος συνέντευξης)
«Οσιομάρτυς Άγιος Εφραίμ, του Όρους Αμώμων»
Ευαγγέλου Π.Λέκκου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο... του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Τι να συζήτησαν ο Τσίπρας και ο πατέρας Βασίλειος; ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ) ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Οι Απόστολοι πρότυπα αγωνιστών για τους χριστιανούς

Εορτολόγιο

σήμερα
Παρ 22 Αυγ 2014

Μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ Ακινδύνου, Ζήνωνος, Ζωτικού, Θεοπρεπίου και Σεβηριανού (+δ'αι.), Μαρτύρων Ειρηναίου, Ορόψεως και Ωρ, Ανθούσης οσίας και Αθανασίου επισκόπου, Χαρισίμου, Νεοφύτου, Αριάδνης της βασιλίσσης και Λουκίου
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.