Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1490 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

24 Απρ '14, 17:00

Θέματα ορθοδοξίας και ζητήματα που αφορούν στη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά τον κόσμο συζήτησαν στο Φανάρι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Περισσότερα »

Η Πανήγυρις του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

24 Απρ '14, 16:49

Μέσα στην ευφροσύνη της αναστάσιμης περιόδου εορτάστηκε στο Φανάρι ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Γεώργιος στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός.

Περισσότερα »

"Χριστός Ανέστη!" στη Μητέρα Εκκλησία (ΦΩΤΟ)

20 Απρ '14, 01:42

Ο χαρμόσυνος παιάνας της Αναστάσεως ακούστηκε στην Κωνσταντινούπολη, από το ταπεινό Φανάρι διαχύθηκε στον Κεράτιο, φώτισε νοητά τον Ναό της του Θεού Σοφίας και τον παρακείμενο της Αγίας Ειρήνης, διέτρεξε τους δρόμους και τα στενά της Πόλης των πόλεων.

Περισσότερα »

Λίγο πριν την Ανάσταση στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

19 Απρ '14, 23:54

Λίγο πριν την Ανάσταση του Κυρίου το Φανάρι έχει πλημμυρίσει από πιστούς από κάθε γωνιά του κόσμου που ήρθαν στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας για να εορτάσουν την εορτή των εορτών, τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Περισσότερα »

Επιτάφιος θρήνος πριν την Ανάσταση στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

19 Απρ '14, 22:32

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με την προσμονή της Αναστάσεως του Κυριου τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο Φανάρι η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή Ιεραρχών του Θρόνου.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
H Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα στο Κατάρ (ΦΩΤΟ) Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στην Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) Ο Αρχιεπίσκοπος στο Λεωνίδιο για τα εγκαίνια του νέου γηροκομείου! Ο εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα στο Χονγκ Κονγκ !! (ΦΩΤΟ) Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στους προστάτες των συνόρων(ΦΩΤΟ) Ο εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα στη Σιγκαπούρη !! (ΦΩΤΟ) Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Ροεινού Αρκαδίας (VIDEO) Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ) Η Πανήγυρις του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (ΦΩΤΟ) Ο Άγιος Μύρων μετακομίσθηκε σπίτι του! Απάντηση στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων «Ανέτειλεν το έαρ...» στην Ακαδημία Πλάτωνος (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Παραλίμνι και την κατεχόμενη Αμμόχωστο (ΦΩΤΟ) Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου (ΦΩΤΟ) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγ.Γεωργίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά Λαμπρός εορτασμός Αγίου εορτασμός Αγίου Γεωργίου στην ΧΙΙ ΜΚ Μ(ΠΖ) Έβρου (ΦΩΤΟ) Ο εορτασμός του Αγ.Γεωργίου στον Μητροπολιτικό ναό του Ναυπλίου Εκστρατεία για να καθιερωθεί στην Αγγλία η αργία του Αγ.Γεωργίου Τo “Χριστός Ανέστη” από την γραφική Γουμένισσα και το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ (ΦΩΤΟ)
21 Φεβ '13: Η πρώτη δήλωση του νέου Μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονος
ΑΜΗΝ - Ένα διαφορετικό Κυριακοδρόμιο...
Αρχιμ.Χρυσόστομου Χρυσόπουλου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο... του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Απάντηση στον π.Βασίλειο Θερμό ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ) ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Μάρτυρες και κήρυκες της Αναστάσεως ως τα πέρατα της γης

Εορτολόγιο

σήμερα
Πεμ 24 Απρ 2014

Melllitus Αγιος Αγγλίας, Αλέξιος όσιος ο Ρώσος, Αχιλλέας Αγιος, Βαλεντίων μάρτυρας, Δαναβος μάρτυρας, Δημήτριος μάρτυρας, Δούκας ο ράπτης νεομάρτυρας, Ελισάβετ οσία ή θαυματουργή, Ευσέβιος μάρτυρας, Ευτέξιος μάρτυρας, Θαυμαστός μάρτυρας, Θωμάς όσιος ο δια Χριστόν Σαλός, Λεόντιος μάρτυρας, Λογγίνος μάρτυρας, Νέσταβος μάρτυρας, Νέων μάρτυρας, Νικόλαος Νεομάρτυρας εν Μαγνησία, Πασικράτης μάρτυρας, Σάββας ο Στρατηλάτης μάρτυρας, Σάββας όσιος ο Ρώσος, Χριστόφορος μάρτυρας
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.