Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1508 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Μετόχι της Μονής Σινά στην Πόλη (ΦΩΤΟ)

25 Νοε '14, 22:45

Στο Πολίτικο Σινά και στο Μετόχι της Μονής του Θεοβαδίστου Όρους στο Φανάρι γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μνήμη της Αγίας Μεγαλομαρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου.

Περισσότερα »

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδος στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

24 Νοε '14, 00:10

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο το εύρος των οικολογικών δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων που αναπτύσσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ολόκληρη τη δικαιοδοσία του αισθανόμενο ως υποχρέωση απέναντι στο Δημιουργό την προστασία της δημιουργίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Περισσότερα »

Θερμή συνάντηση Αντιπροέδρου ΗΠΑ και Οικουμενικού Πατριάρχη στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

23 Νοε '14, 18:12

Τα θέματα που απασχολούν την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας και την Ομογένεια της Πόλης καθώς και ευρύτερα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - όπως η υπόθεση της μη επαναλειτουργίας της θεολογικής Σχολής της Χάλκης - βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Περισσότερα »

Οικουμενικός Πατριάρχης: Δεν είναι δυνατόν να απεμπολίσουμε τα δικαιώματά μας

22 Νοε '14, 19:47

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ομογένεια της Πόλης, στις αδικίες και τους διωγμούς που υπέστη αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Εισοδίων Θεοτόκου Σταυροδρομίου, το πρωί της Παρασκευής, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο πολιτισμός του Γένους μας, ο οποίος έχει βαθιές ρίζες στην Πόλη, «δεν είναι δυνατόν να εκριζωθεί, δεν είναι δυνατόν να εκλείψει και να εξαφανισθεί και υπό τας δυσχερεστέρας ακόμη συνθήκας». Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δυνατόν η Ομογένεια να απεμπολήσει τα δικαιώματά της και σημείωσε πως αν και λίγοι «αισθανώμεθα αμέτρητοι και να συνεχίζωμεν την αποστολήν μας ως Πατριάρχης του Γένους και ως Οικουμενικόν Πατριαρχείον, αποστολήν οικουμενικήν, αποστολήν θυσιαστικής διακονίας και προσφοράς τόσον προς την ενταύθα προσφιλή Ομογένειαν όσον και προς τα απανταχού της γης εσκορπισμένα αγαπητά τέκνα της Μητρός Εκκλησίας».

Περισσότερα »

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη- Ανδρέα Λοβέρδου (ΦΩΤΟ)

16 Νοε '14, 11:09

Θέματα της Ομογενειακής Παιδείας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν στο Φανάρι την Παρασκευή το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Υπουργος Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Ανδρέας Λοβέρδος. Μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητος και συνεργασίας κατά τη συνάντηση ο Υπουργός τόνισε τον σεβασμό και τα αισθήματα αφοσιώσεως που έχει για την Πρωτοθρονη Μεγάλη Εκκλησία καθώς και τη διάθεση της Πολιτείας για ουσιαστική συμβολή στα ζητήματα που την απασχολούν εντός του ελληνικού Κράτους.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Θυρανοίξια σε Ναό του 14ου αιώνος (ΦΩΤΟ) Αγρυπνία για τον Άγιο Στυλιανό στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ) Ο Διονύσης Σαββόπουλος επίτιμος Ζωγραφειώτης (ΦΩΤΟ) Η Κέρκυρα γιόρτασε την Αγία Αικατερίνη (ΦΩΤΟ) Εθελοντική Αιμοδοσία και συγκέντρωση φαρμάκων στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Παπάγου Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Μετόχι της Μονής Σινά στην Πόλη (ΦΩΤΟ) Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα (ΦΩΤΟ) Ο Μητροπολίτης Κορωνείας στην Λιτανεία Αγ. Αικατερίνης Ιλίου (ΦΩΤΟ) Πανηγύρια καί φιγουρομανία!... Aφιερωματική εκδήλωση στο Μόναχο στη μνήμη του μακαριστού Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελοπούλου Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Αμμάν της Ιορδανίας (ΦΩΤΟ) Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χειροθέτησε Αρχόντισα τη Γεν.Γραμμ. του Υπ.Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (ΦΩΤΟ) Η πόλη της Κατερίνης τίμησε την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη (ΦΩΤΟ) Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ) Η ενορία του Κάμπου Τήνου πανηγύρισε την προστάτιδά της Αγία Αικατερίνα (ΦΩΤΟ) «Στα ίχνη της αγίας Αικατερίνης προς το Σινά των αρετών» * Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ακαδημία Πλάτωνος (ΦΩΤΟ) Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ) VIDEO: Ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος στο London School of Economics για την Οικονομική κρίση Επιτυχημένη ημερίδα του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Ι.Μ.Σάμου (ΦΩΤΟ)
24 Μαι '11: O π.Φιλόθεος Φάρος στο Amen Tv (Β' Μέρος συνέντευξης)
«Οσιομάρτυς Άγιος Εφραίμ, του Όρους Αμώμων»
Ευαγγέλου Π.Λέκκου
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Πανηγύρια καί φιγουρομανία!... ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ) ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Η προσέγγιση του Αγίου Βασιλείου για την πλεονεξία και την απληστία

Εορτολόγιο

σήμερα
Τετ 26 Νοε 2014

Οσίων Ακακίου του «εν Κλίμακι», Αλυπίου του «Κιονίτου» (+ ζ' αι.), Ιακώβου του «αναχωρητού», Νίκωνος του «μετανοείτε» (προστάτη Λακωνίας), Σίλου επισκόπου Περσίδας, Στυλιανού του Παφλαγώνος, Χαιρέμονος, Πέτρου «πατριάρχου Ιεροσολύμων», Προκοπίου του Πέρσου και Ιννοκεντίου επισκόπου του Ρώσου, Νεομάρτυρος Γεωργίου του Χιοπολίτου (+1807)
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.