Χιλ.Κλίντον: Περιμένω την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
28 Μαρτίου 2013, 16:53
1511 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Ισταμπουλ

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν δια πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου δια μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και δια την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

THE SECRETARY OF STATE

WASHINGTON

January 30, 2013

His All Holiness Bartholomew I

Ecumenical Patriarch of Constantinople

Istanbul

Your All Holiness:

  It has been an honor working with you during my tenure as Secretary of State. Together, we have done a great deal to promote inter-religious and inter-ethnic understanding and to raise the profile of religious freedom issues in Turkey and beyond.

  You are an inspiration to many with your contributions to the rich tradition of religious diversity in Turkey.  I look forward to the day when Halki Seminary will reopen its doors as a shining symbol of religious freedom.

  As I prepare to leave office, please know you have my best wishes for great success and happiness in all your future endeavors, and for the continued well-being of the Ecumenical Patriarchate.

  With warm regards, I am

Sincerely yours,

Hillary Rodham Clinton

Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Συγχαρητήριο Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

28 Ιαν '15, 14:10

Ἐπί τῇ διεξαγωγῇ τῶν προσφάτων βουλευτικῶν ἐκλογῶν ἐν Ἑλλάδι, ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος ἀπέστειλεν ἐκ μέρους τῆς Μητρός Ἐκκλησίας πρός τόν νικητήν αὐτῶν καί νέον Πρωθυπουργόν τῆς Χώρας Ἐξοχ. κ. Ἀλέξην Τσίπραν θερμόν συγχαρητήριον Μήνυμα εὐχηθείς αὐτῷ ἐπιτυχίαν εἰς τό ἀναλαμβανόμενον ὑπ᾿ αὐτοῦ καί τῶν συνεργατῶν του δυσχερές κυβερνητικόν ἔργον.

Περισσότερα »

Φωτογραφίες από την εκλογή του νέου Επισκόπου Ρηγίου

13 Ιαν '15, 16:15

Ύστερα από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου εξέλεξε παμψηφεί τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Αβραμίδη, που διακονεί στο Παρίσι, βοηθό Επίσκοπο παρά τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρηγίου.

Περισσότερα »

Στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας ο Γέροντας Παϊσιος

13 Ιαν '15, 13:55

Στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Γεροντος Παϊσίου προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι.

Περισσότερα »

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης (ΦΩΤΟ)

11 Ιαν '15, 19:57

Το Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, υπεγράφη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως.

Περισσότερα »

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος άναψε το κερί στον καταπατημένο Ναό του Αγίου Ιωάννου των Χίων

8 Ιαν '15, 12:05

Προσκυνηματική επίσκεψη υπό στέγες οικείες και ιερές της πίστης και του Γένους μας πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά το πρωί της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ανήμερα της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου, πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά τη βίαιη και αναγκαστική «αποκόλληση» από το Ρωμαίηκο σώμα του Ναού του Αγίου Ιωάννου των Χίων, στην περιοχή του Γαλατά, ο Πατριάρχης, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, επισκέφθηκε τον ιερό αυτό χώρο. Μόλις μερικά εικοσιτετράωρα πριν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, την αποκατάσταση της αδικίας και την επιστροφή των Ναών που καταπατήθηκαν από τον διαβόητο Παπά-Ευθύμ. Άλλωστε το Πατριαρχείο διεκδικεί με προσφυγή του στη Δικαιοσύνη την επιστροφή των καταπατημένων Εκκλησιών.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Δωρεάν ξύρισμα, μπάνιο και κούρεμα σε άστεγους από το Βατικανό Η εορτή της Προσκύνησης της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου Πέτρου Greece: Catholic Archbishop hopes for change in attitudes towards religious minorities H Πρέσβης του Ισραήλ ζητεί την ευαισθητοποίηση όλων για τον αντισημιτισμό Ο Μητροπολίτης Αργολίδος δέχθηκε τους εκπαιδευτικούς της εκκλησιαστικής επαρχίας του Παραμένουν στο πρόγραμμα σπουδών τα Θρησκευτικά Με Θεομητορικές ευλογίες τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου Σκέψεις για τον Μακαριστό Χριστόδουλο στο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Επίσκοπο Ευμενείας κυρό Μάξιμο (ΦΩΤΟ) Αθηνών Ιερώνυμος: «Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία» 30 Ιανουαρίου, Γιορτή των Τριών Ιεραρχών: Η γονιμότητα της συνάντησης πολιτισμών Αργολίδος Νεκτάριος: Πολύ καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε … Ικανοποίηση από τον «Καιρό» για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά Αθηνών Χριστοδούλου μνήμη, στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως Συγχαρητήριο Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Συλλυπητήρια Αρχιεπισκόπου για τον αδόκητο χαμό των δύο σμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας «Κανόνες της Εκκλησίας και Νόμοι της Πολιτείας» Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Βόλο Μηνύματα της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος προς μαθητές και εκπαιδευτικούς για την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών Γρηγόριος Ναζιανζηνός: ο «Ζακχαίος» της Θεολογίας
19 Ιαν '12: Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ανοίγει τα χαρτιά του!
«Οικουμενικό Πατριαρχείο και Πολιτικές Δυνάμεις»
Αρχιμ. Ευαγγέλου Στ. Υφαντίδη
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Ένας παρ – εξηγημένος άγιος: ο όσιος Παΐσιος ο αγιορείτης ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ουγκάντα: Η μόνη απάντηση είναι πως ο Θεός είναι σίγουρα εκεί, βοηθάει κ... ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Αφίημι υμίν την πόλιν και τα βασίλεια

Εορτολόγιο

σήμερα
Παρ 30 Ιαν 2015

Αμανδίνος μάρτυρας, Αρχέλαος μάρτυρας, Αύρα μάρτυς, Βενέριος μάρτυρας, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Ερκούλιος ή Ερκουλίνος μάρτυρας, Ερμής μάρτυρας, Ευσέβιος μάρτυρας, Θεόδωρος ή ΧατζηΘεόδωρος ο Μυτιληναίος Νεομάρτυς (+ 1784), Θεόδωρος μάρτυρας (+ 269), Θεόφιλος Νεομάρτυρας, Ιππόλυτος Ιερομάρτυρας, Κενσουρίνος μάρτυρας, Κόμοδος μάρτυρας, Κύπρος μάρτυρας, Κυριάκος Ιερομάρτυρας, Κυρίνος ή Κυριάκος ο επίσκοπος, Μάξιμος Ιερομάρτυρας (Α), Μάξιμος Ιερομάρτυρας (Β), Μάξιμος μάρτυρας, Μαύρος μάρτυρας, Μηνάς μάρτυρας, Μονάγριος μάρτυρας, Ολυμπίνος (ή Ολύμπιος) μάρτυρας, Ρούστικος μάρτυρας, Σαβίνος μάρτυρας, Στυράκιος μάρτυρας, Τριβούνιος μάρτυρας, Τριών Ιεραρχών, Φήλιξ μάρτυρας, Χρυσή (ή Αϋρα) μάρτυς, Χρυσή μάρτυς
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.