Νέος Μητροπολίτης Βελγίου ο από Σινώπης Αθηναγόρας

Των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου
27 Νοεμβρίου 2013, 17:26
7734 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:

Νέος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών εξελέγη σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, από τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου ο από Σινώπης Αθηναγόρας Πέκσταντ.

Ο νέος Μητροπολίτης που υπηρετούσε έως σήμερα ως βοηθός του Μητροπολίτη Παντελεήμονος, ο οποίος τον περασμένο μήνα υπέβαλε την παραίτησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο, είναι βελγικής καταγωγής και εκτός από τις επίσημες γλώσσες του Βελγίου ομιλεί άριστα την ελληνική και την αγγλική.

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου ενώ έχει εκπροσωπήσει την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία σε διεθνείς συνέδρια και θεολογικές συναντήσεις.

ΑΞΙΟΣ ο νέος Μητροπολίτης Βελγίου ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ.


Τελευταίες Ειδήσεις της κατηγορίας

Μήνυμα ειρήνευσης και καταλλαγής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων

20 Δεκ '14, 01:14

Ακολουθεί η Πατριαρχική Απόδειξη για την εορτή των Χριστουγέννων: «Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν, ἀπαντήσατε!». Ἐφάνη ἐπὶ τῆς γῆς ὁ Θεὸς καὶ ἐφανερώθη συγχρόνως ὁ τέλειος ἄνθρωπος καὶ ἡ ἀσύλληπτος ἀξία τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Oἱ σύγχρονοι ἄνθρωποι ἰδιαιτέρως ζῶμεν τὴν μεταπτωτικὴν κατάστασιν, κατὰ τὴν ὁποίαν καθημερινῶς διαπιστώνομεν μετὰ τοῦ Ψαλμῳδοῦ ὅτι «πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρειώθησαν, οὐκ ἔστι ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός» (Ψαλμ. ΙΓ΄ 3 - Ρωμ. γ΄ 12-13).

Περισσότερα »

Βαρθολομαίος: "Η αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ζωτική όχι μόνο για την Ορθοδοξία αλλά για την οικουμένη ολόκληρη"

10 Δεκ '14, 16:18

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας:

Περισσότερα »

O Oικουμενικός Πατριάρχης στα Γραφεία του Ο.Η.Ε. της Γενεύης (ΦΩΤΟ)

8 Δεκ '14, 00:42

Την τελευταία ημέρα της Πατριαρχικής επίσκεψης στην Γενεύη (Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου) ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία, τον Επίσκοπο Λαμψάκου Μακάριο, τον Τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρο και τον Χρυσοβαλάντη Τζαβίδη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της Γενεύης. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής κ. Michael Møller, παρουσία και του Ὲλληνα Πρέσβη στους Διεθνείς Οργανισμούς της Γενεύης Αλέξη Αλεξανδρή.

Περισσότερα »

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση Κωνσταντινοπολιτών στη Γενεύη (ΦΩΤΟ)

6 Δεκ '14, 18:33

Στα πλαίσια της επισκέψεως της ΑΘΠ, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο εν Γενεύη «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών» (CERN), ο «Σύλλογος Ελλήνων εκ Κωνσταντινουπόλεως στην Ελβετία», το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Δεκεμβρίου, διοργάνωσε μια σεμνή τελετή παρουσιάσεως του βιβλίου του Παναγιωτάτου, «Συνάντηση με το Μυστήριο», επ΄ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας του στην Γαλλική, από τον Παρισινό Εκδοτικό Οίκο Cerf.

Περισσότερα »

Εκλογή νέου Επισκόπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

28 Νοε '14, 13:07

Στην εκλογή νέου Επισκόπου, βοηθού του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, προχώρησε πριν λίγο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Φανάρι.

Περισσότερα »
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
WORLD
Σήμερα
Εβδομάδας
Μήνας
Αρχιεπίσκοπος και Αλ.Τσίπρας στο Δημήτριο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής» Χριστούγεννα με τον Χριστό στις καρδιές μας Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί των 100 χρόνων λειτουργίας του Ι.Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ) Ποιμαντικές επισκέψεις και δραστηριότητες του Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ) Εσθονίας Στέφανος: Επικαίρως και Ακαίρως - Σε αυτή την εορτή της Γεννήσεως του έτους 2014 Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανης και Κονίτσης Ανδρέα (ΦΩΤΟ) Ο Μητροπολίτης Νειλουπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο 401 ΓΣΝΑ Χριστουγεννιάτικες εορτές των Κατηχητικών της Ι.Μ.Λαγκαδά (ΦΩΤΟ) Στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας Χειροτονία Επισκόπου Νιτρίας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ) Η Μεγάλη Εκκλησία, χθες και σήμερα Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Εκκλησία των Σερρών Λαγκαδά Ιωάννης: Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να μπορέσει να γίνει ο άνθρωπος Θεός (ΦΩΤΟ) Η εις Επίσκοπον χειροτονία του Μηδείας Αποστόλου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο (ΦΩΤΟ) Η Γέννηση του Χριστού «Πίστει καλούμενος Ἀβραάμ . . .» Τελετή Μηνύματος εψηφισμένου Επισκόπου Νιτρίας Νεοφύτου Στoν νουνεχή οιακοστρόφο της εν Φιλίπποις του Χριστού Εκκλησίας Η σκυταλοδρομία της πίστης
18 Μαρ '11: Συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιο
«Οικουμενικό Πατριαρχείο και Πολιτικές Δυνάμεις»
Αρχιμ. Ευαγγέλου Στ. Υφαντίδη
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Για τον άνθρωπο που συγκίνησε με τη χειροτονία του του Νίκου Παπαχρήστου ΑΠΟΨΕΙΣ Καυκασιανό αδιέξοδο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ Ημερίδα στο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς για την κρίση (ΦΩΤΟ) ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ουγκάντα: Η μόνη απάντηση είναι πως ο Θεός είναι σίγουρα εκεί, βοηθάει κ... ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ιερά Παράκληση στο Μυργιάλι του Ταΰγετου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας σήμερα

Εορτολόγιο

σήμερα
Δευ 22 Δεκ 2014

Οσίας Αναστασίας της φαρμακολυτρίας της εν Θεσσαλονίκη (+304), Μαρτύρων Θεοδότης και Χρυσογόνου «του θεοσεβεστάτου διδασκάλου» (+304) και Ζωίλου
www.synaxari.gr
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομαδας στο email σας.